Barnehjem i Fredrikstad

 

Kommentar: Overgrepene ved norske barnehjem
Egil Olsen har både i Demokraten og i kollega FB fortalt sin rystende historie om årene på Fredrikstad guttehjem - år som ifølge Olsen var preget av kulde, manglende omtanke og kjærlighet - i tillegg en dyktig porsjon med ren og skjær sadisme. Av Helge Solheim. (Demokraten 21.04.06)

En oppvekst på Fredrikstad guttehjem
Det har gått 75 år siden Egil Olsen trodde han skulle på bytur med moren, men endte på et sted han ennå har fæle minner fra. Her følger deler av hans egen beretning om årene på Fredrikstad guttehjem. (Fredriksstad Blad 15.04.06)

"Fem års helvete"
Egil Pedersen (68) kom til guttehjemmet mer enn ti år etter Egil Olsen. Men hans historie er akkurat den samme. (Fredriksstad Blad 15.04.06)

Juling var vanlig for noen tiår siden
Det var neppe hardere kår på Fredrikstad guttehjem enn på andre barnehjem, tror professor Arne Bugge Amundsen, som har skrevet bok om guttehjemmet. (Fredriksstad Blad 15.04.06)

Ikke den eneste
Det er flere enn Egil Olsen med vond barndom. Ti av barna ved Fredrikstad guttehjem etter krigen har bedt Stiftelsen Rettferd for tapere søke erstatning for dem. (Fredriksstad Blad 15.04.06)

Kristelig veldedighet
Det var fem religiøse og sosialt engasjerte damer som sørget for oppstarten av Fredrikstad guttehjem. (Fredriksstad Blad 15.04.06)

Barnehjem i Fredrikstad:
Fredrikstad Guttehjem
Fredrikstad og Glemmen Barnehjem
Østre Fredrikstad barnehjem
Frelsesarmeens barneherberge
Ungdomshjemmet "Harald"
(Fredriksstad Blad 15.04.06)

Stiftelse fremdeles
Stiftelsen Fredrikstad Guttehjem eksisterer ennå. (Fredriksstad Blad 15.04.06)