Innesperret på Øvsttunsenteret

 

En 16 år gammel jente med psykiske problemer er innesperret på Øvsttunsenteret.

Leder ved Øvsttunsenteret, Lisen Fasting, sier hun ikke vil kommentere saken til Bergens Tidende fordi det er fylkesnemnda som har bestemt at jenta skal være på Øvsttunsenteret. Familien mener at jenta er feilplassert.
 

Barn og unge i faresonen
Hvilke metoder kan forsvare å låse en dypt skadet ungdom inne på et nakent, tomt rom etter et rømningsforsøk? (Bergens Tidende 21.11.06)

Arrogant barnevern
- Innspill og forslag til andre løsninger enn det som barnevernerne selv klekker ut, blir feiet til side og overhodet ikke tatt hensyn til. Ledelsen avviser at Øvsttunsenteret er noe fengsel, men hva hendte da min datter stakk av? Jo, hun ble hentet tilbake i håndjern av politifolk. Av "16-åringens far". (Bergens Tidende 30.10.06)

- Vi er ikke noe fengsel
Lisen Fasting ved Øvsttunsenteret avviser at stedet kan kalles et fengsel. - Men noen ungdommer har det så vanskelig at de må ivaretas i spesielt sterke rammer i en periode, sier hun. (Bergens Tidende 07.10.06)

Jente innesperret av barnevernet
En 16 år gammel jente med psykiske problemer har vært innesperret på Øvsttunsenteret i et halvt år. (Nrk Hordaland 06.10.06)

Innesperret av barnevernet
Jenten (16) sliter med alvorlige traumer etter sex-overgrep. Barnevernet har sperret henne inne sammen med kriminelle og rusmisbrukere. (Bergens Tidende 06.10.06)

 

Annet om Øvstunsenteret:

Barnevernet er uten kontroll og beskyldes for unnfallenhet - men av hvem, hvordan og hvorfor? En kommentar
I to artikler i Bergens Tidende den 13.03.06 ruller man opp barneverns-tilstanden i Bergensområdet, med kriminelle barnevernsbarn. Barnevernets forståelse av problemet er hjelpeløs, mens politiet har mere realistiske oppfatninger. Av Marianne Haslev Skånland. (BarnasRett 13.03.06)

Strengt bevoktet, klarer likevel å flykte
Øvsttunsenteret på Nesttun har en av landets strengest bevoktede barnevernsavdelinger. (Bergens Tidende 19.02.06)