Kjenner-familien

 

Nytt 2009:

Kjempetabbe stopper rettssak
Rettssak om bortføring smuldret bort for politiet. - Jeg har holdt på med dette i over 20 år og har aldri vært med på noe lignende, sier politiadvokat. (Nrk Hordaland 17.03.09)

Foreldrene reagerer med sinne, gråt og lettelse
Kvinnen reagerer med (43) gråt. Mannen (42) blir sint. De har levd i ett år med en alvorlig kidnappingstiltale. Plutselig er den borte. (Haugesunds Avis 17.03.09)

 

#

– Handlet i nødrett
Foreldrene som er tiltalt for å ha bortført døtrene på fem og åtte år, mener de handlet i nødrett. (Haugesunds Avis 12.11.08)

Risikerer fengsel for kidnapping
Et ektepar fra Sveio risikerer fengsel etter at de holdt døtrene på fem og åtte år skjult for barnevernet. Etter nesten ti måneder ble familien funnet og pågrepet på denne campingplassen i Sverige. (Haugesunds Avis 06.11.08)

Barnevernsleder hengt ut
Leder for barnevernet i Sveio, Anne Beth Tofte, henges ut på internett i forbindelse med kidnappingssaken. (Haugesunds Avis 06.11.08)

Fakta:
Familien ble pågrepet på en campingplass i Sverige 10. mars i år. (Haugesunds Avis 06.11.08)

Tiltalt for kidnapping
Foreldrene er tiltalt for å ha holdt to av barna sine skjult for barnevernet i Sveio. (Haugesunds Avis 31.03.08)

- Ikke rot i virkeligheten
Lederen for barnevernet i Sveio, Anne Beth Tofte, avviser uttalelsene fra advokat Harald Grape, som representerer moren som bortførte sine tre barn til Sverige. (Haugesunds Avis 12.03.08)

Her ble familien pågrepet
Sveio-familien har holdt sine tre barn borte fra barnevernets omsorg. Eieren av campingplassen der familien ble pågrepet sier de trolig sjekket inn med falskt navn. (Haugesunds Avis 12.03.08)

Familie på flukt tatt i Sverige
Paret i 40-årene tok med seg barna og flyktet fra Barnevernet. Etter ti måneder på rømmen, ble de i går tatt i Sverige. Foreldrene er nå siktet for bortføring av barna. (Nrk Hordaland 12.03.08)

Norsk familie pågrepet i Sverige
Foreldrene tok med seg sine tre barn og rømte fra barnevernet i Norge i høst. I dag ble de pågrepet av politiet i Duved i Sverige. (Adresseavisen 11.03.08)

 

2007 - familien Kjenner angripes igjen av barnevernet:
Saken har fått ny aktualitet etter at Gerd June Kjenner startet gruppesøksmålet mot barnevernet.

Skandale "rettssak" og dom på en halv side
Kvinnen som startet gruppesøksmålet mot barnevernet i Norge, tapte egen sak som ble anlagt av barnevernet i Sveio Kommune. Sfm.no spør nå om hva barnevernet er så ”bekymret” for. (Samfunnsmagasinet 09.10.07)

- Barnevernet vil knuse hele vår familie! 
En anonym ”bekymringsmelding”, utløste et rent helvete for en familie som også har handikappbarn. Barnevernets agerende har også påført familiefaren et rent inntektstap i flermillionklassen. (Samfunnsmagasinet 19.09.07)
 

Skriv under på oppropet:
La familien Kjenner få komme hjem og leve sammen!

 

**

2006 - Samfunnsmagasinet omtaler saken:

Mor til flere terrorisert av barnevernet i 19 år
Etaten hevder de aldri gjør feil. Denne historien er et skrekkeksempel på det motsatte. Offerets advokat, Harald Grape, gir også uttrykk for klare meninger i saken. (Samfunnsmagasinet 30.11.06)


**

Slik var saken i 2004:

Familien på bildet kvalifiserer trolig til norgesrekord i medfødt uflaks. Nå blir de endelig trodd av barnevernet

 

Etter ti års kamp mot barnevernet er marerittet over for Gerd June Kjenner, hennes samboer og seks barn. I årevis har familien, med mor Gerd June Kjenner i spissen, slitt med å bli trodd av det offentlige. Barnevernet har skreket høyt om omsorgssvikt, og truet med å hente alle seks barna. Etter grundige undersøkelser har legene slått fast at problemene til ungene er medfødte, og at det ikke er foreldrenes skyld at de har slitt i barnehagen og på skolen. Barnevernet har nå gått med på at Kjenner-barna får bli boende hjemme.


Amalie (5) tilkjent 3,5 mill.
Jubelen sto i taket i går da fødselsskadde Amalie Kjenner (5) ble tilbudt 3,2 millioner kroner i pasientskadeerstatning. (Bergensavisen BA 18.03.04)

Får beholde barna etter 10 års kamp mot barnevernet
(Bergensavisen BA 24.08.03)

Barnevernet har opptrådt krenkende
(Bergensavisen BA 24.08.03)

En stor utfordring
(Bergensavisen BA 24.08.03)