Mormor ble nektet samvær med barnebarna


Trondheim: Brit Solli Isachsen er mormor til to barn som er under omsorg av barnevernet. Barnevernet har ikke utredet om barna kan bo i fosterhjem hos henne, og hun er nektet selvstendige samvær med sine to barnebarn. Brit Solli Isachsen har imidlertid ikke gitt opp kampen.

BarnasRett følger utviklingen i denne historien. Vi observerer at offentliggjøring av barnevernets urimeligheter nok har sin virkning.

Så er da spørsmålet om ikke kommuneadvokaten allikevel er forblindet når hun mener at det bare er HVIS disse samværene går bra, at barnevernet bør ta selvkritikk. Hvordan mener man egentlig at sjeldne, dirigerte samvær under styring av fienden går "bra"?


Nytt desember 2006:
Ei takknemlig mormor
En hjertelig jul og et kreativt nyttår ønskes dere fra ei kjempende mormor. Samtidig sender jeg en varm takk for all støtte jeg har mottatt gjennom personlig kontakt, sms og telefon. Av Brit S. Isachsen, mormor. (BarnasRett 31.12.06)

Fortvilet mormor
Barnevernet i Trondheim vil ikke at ei mormor skal få treffe to barnebarn så ofte som hun gjør nå. Mormoren er fortvilet. (Nrk Trøndelag 11.12.06)

***

Sterk kritikk mot barnevernsleder
Tilsynsfører Berit Opheim har fått en strøm av henvendelser fra tidligere barnevernansatte, som forteller om uholdbare tilstander ved Midtbyen distrikt. - Det er mange som har ringt og gråtende fortalt meg: «Hvis du visste hvordan jeg har blitt behandlet og hva jeg har måttet tåle, så ville du ikke trodd meg.» De beskriver situasjoner som for meg er hårreisende. (NRK 25.10.05)

Bestemor vil bytte barnevernsdistrikt
Bestemoren som mandag kom til enighet med kommunen om samvær med sine barnevern, krever nå at barne- og familietjenesten i Midtbyen fratas ansvaret for saken. (Adresseavisen 02.07.05)
BR: Vi merker oss at man nå skal bruke tid og vurdere saken, noe de ikke var nøye med da de krenkende uttalelsene ble fremsatt og journalført.

Ros til ordfører Rita Ottervik
Ros til Trondheims-ordføreren fra lederen av Forening for Bedring av Rettssikkerheten (FBR), Noralf Aunan. (Samfunnsmagasinet 01.07.05)

Fikk unnskyldning fra ordføreren
På direkten i dagens ettermiddagssending fra NRK Trøndelag, ba ordfører Rita Ottervik mormoren som har kjempet en årelang kamp for samvær med sine barnebarn, om unnskyldning. (NRK 28.06.05)
- Jeg har ingen problemer med på vegne av kommunen å be om unnskyldning for de krenkende uttalelsene mormor har blitt utsatt for fra kommunen sin side, sier Ottervik.
BR: Ordføreren må da vite at krenkende uttalelser er regelen, og ikke unntaket?!

Mormor kan vinne frem
Mormoren er optimist før forhandlingsmøtet med barnevernet. (NRK 27.06.05)

Bestemor fikk samværsrett
En bestemor fra Trondheim som har kjempet for samvær med sine barnebarn, kom i dag til forlik med kommuneadvokaten. (Adresseavisen 27.06.05)

Barnevernet gjør retrett
Mormor Brit Solli Isachsen får samvær med sine to barnebarn som barnevernet har overtatt omsorgen for. (NRK 27.06.05)

Barnevernet får kritikk
Barnevernet i Trondheim fikk 12 søknader om samvær, men svarte ikke på noen av dem. Uholdbart, sier tidligere tilsynsfører for barnevernet i Trondheim. (NRK 24.06.05)

Mormor fortviler over barnevernet
Brit Solli Isachsen i Trondheim krever svar på hvorfor to barnebarn som Barnevernet har overtatt omsorgen for, ikke får være sammen med henne. Til tross for tolv henvendelser får hun ikke svar. (NRK 23.06.05)