Mossekvinne motarbeidet av barnevernet

 Mossekvinne (46) og mor til tre gutter føler seg motarbeidet og truet av barnevernet.

De to eldste guttene har vært plassert i fosterhjem, mens den yngste har bodd hjemme hos kvinnen hele tiden. Den eldste som nå er 17 år gammel er fortsatt fosterhjemsplassert. Det er nå kommet signaler om at barnevernet kan holde på ham helt til han er 23.

Den fortvilte moren har ikke ett godt ord å si om Barnevernet.

 

- De skal jo motarbeide meg for en hver pris. Jeg fikk dessuten pålegg om å lyve! Jeg ikke skulle si hva jeg egentlig mener om å ha barn fosterhjem. Fikk jeg spørsmål fra noen, ja, da skulle jeg si at alt var bra.   

 

Kvinnen er oppgitt over den konstante motviljen hun møter i Barnevernet. Hun føler at det eneste som hjalp var å bare “jatte” med.

- Det nytter rett og slett ikke å komme i en normal dialog med dem, sier den fortvilte mossedamen som lover å kjempe for å se sine tre sønner samlet.

 

Barnevernet truet meg!

Irene (46) er ikke mye blid på byens barnevern som hun mener motarbeider henne så godt de bare kan. (Moss Dagblad 18.03.04)

 

Ren prestisje i denne saken

Advokaten til den 46 år gamle mossekvinnen, Unni Byrø, mener det har gått ren prestisje i saken. (Moss Dagblad 18.03.04)

 

- Barnevernet har splittet oss

Brødrene “Arne”(15) og “Erik” (17) hadde nær og god kontakt. Nå får de ikke en gang snakke på telefon! (Moss Dagblad 27.04.04)

 

Dyrt for kommunen

Den biologiske moren til de tre guttene, en 46 år gammel mossedame, sier at hennes rettssaker er de dyreste for Moss kommune gjennom tidene. (Moss Dagblad 27.04.04)

 

 

Moss Dagblad ble dømt av Pressens Faglige Utvalg for "brudd på god presseskikk" for denne artikkelserien: PFU-sak nr 110/04

Moss Kommune vs. Moss Dagblad
(Moss Dagblad 15.06.04) 
Moss Dagblad brøt "god presseskikk"
(Moss Dagblad 28.10.04)

 

 

Se også:

Pressens Faglige Utvalg (PFU) gjør som så ofte før en ynkelig figur
Av Marianne Haslev Skånland. (16.11.05)