Norske aviser og media med Donald Duck-troverdighet

Av Rune Nilsson
redaktør


Siste dagers mediestorm rundt barnevernere som føler seg uthengt vitner om en sandkassekultur – eller ukultur – som vekker både latter og frustrasjon.

Det stormer veldig nå om dagen grunnet barnevernets totalt manglende vilje, evne og forståelse for kritikk. Hvilket vi hele tiden her på BarnasRett har ønsket å bevise. Nå produserer barnevernet dette for oss ved gå til sengs med media. På godt norsk kalles vel dette for horeri.

Mye svada er skrevet i pressen om denne saken og det hele har faktisk sitt utspring i at vi etterlyste informasjon/dokumentasjon fra klienter av Susanne Devik Hope her på BarnasRett.

Saksbehandler Hope er gift en produsent i P4. Mye tyder på at familien har stort eksponeringsbehov. Hope har stått frem i Vårt Land med et utspill om reklamefrie kinoer før barneforestillinger. I den artikkelen fremstilte hun seg med bilde både av seg og sine barn, samtidig som barnas navn ble nevnt. Da nettstedet www.likestilling.com laget link til denne artikkelen reagerte saksbehandler Hope med å hyle om overtramp og privatlivets fred. Videre påstod hun via P4 at det var lagt ut feriebilder av henne. Dette er også fundamentalt feil. Nevnte nettsteder har ikke publisert slikt materiale. Imidlertid er saksbehandler Hope - på flere åpne nettsteder/hjemmesider - eksponert med bilder fra ferier og fester med mediebekjente...

Det interessante er at P4 synker ned til å legge ut sitt sammensurium av sant og usant - uten å ta korrektiv til følge. Det skremmende er at P4s nyhet blir ukritisk videresendt og referert av svært mange av landets aviser.

Dermed står faktisk saksbehandler Susanne Devik Hope igjen med bevis for sin egen manglende troverdighet. Hun blander kortene, serverer usannheter i kjent stil for mange barnevernsansatte, og leverer en konklusjon som overhode ikke stemmer med virkeligheten. At et stats- og systemtro medievelde backer opp rundt slike ”sannheter” er ikke overraskende. Men, som sagt, det gledelige er at både saksbehandler Hope og barnevernet med dette har bevist svært mye av det vi lenge har påstått.