Staten vil stenge LillesandProsjektet

 

Barnevernsinstitusjonen LillesandProsjektet anker avgjørelsen om at den ikke lenger får godkjenning. Statens Barnevern region Sør mener ungdommene ikke blir behandlet godt nok og at de ansatte har for dårlig kompetanse.

Daglig leder i LillesandProsjektet, Jon Haugen, er ikke enig i avgjørelsen.

 

Nytt 2006:

Mer å rydde i Lillesand Prosjektet
I mai ble det kjent at Hugo Winther-Svendsen hadde solgt seg ut av den private barnevernsinstitusjonen Lillesand Prosjektet AS, som han selv hadde bygd opp til å bli svær butikk. Sist vinter skaffet imidlertid sammenblanding av egen og selskapets økonomi ham en siktelse for grov økonomisk utroskap og skattesnusk på nakken. (Fædrelandsvennen 17.07.06)

Barnehjemsgutt slo ansatt med balltre
En 15-årig beboer i Lillesandsprosjektet er anmeldt for å ha slått til en ansatt med balltre. (Fædrelandsvennen 04.06.06)

Lillesand Prosjektet får ny eier og nytt navn
Sørlandets største leverandør av private barnevernstjenester har fått nytt navn og nye eiere. (Fædrelandsvennen 29.05.06)

*

Vil ta over Lillesandsprosjektet
De ansatte i den private barnevernsintitusjonen Lillesandprosjektet forhandler med eieren om å ta over virksomheten. (Nrk Sørlandet 18.03.06)

Barnevernstiltalt (17) massevoldtatt
Den 17 år gamle barnevernsjenta som angrep en miljøarbeider i Høvåg med kniv før jul, møter i april i lagmannsretten som offer for en massevoldtekt. - Forsvareren til den yngste barnevernsjenta, som forklarte seg for lukkede dører tirsdag, kom med sterk kritikk av Lillesand Prosjektet. - Det siste året har vært det vanskeligste i hennes liv. Hun har ikke noe positivt å si om den private barnevernsinstitusjonen, bortsett fra at hun kan ruse seg og har fått nye nettverk, sa Birgit Vinne og fortsatte: - Trygghet er fraværende på grunn av stadig nye miljøarbeidere. Min klient forstår heller ikke hvorfor hun ble plassert sammen med den sterkt rusbelagte 17-åringen. (Fædrelandsvennen 15.03.06)

- Trodde jentene skulle drepe meg
- Jeg trodde jentene skulle drepe meg, men forsto ikke hvorfor, fortalte miljøarbeideren fra Lillesand Prosjektet i tingretten i går. (Fædrelandsvennen 14.03.06)

Varsler full gjennomgang av Lillesand Prosjektet
Region sør bruker ikke selv Lillesand Prosjektet på grunn av eierens økonomiske sammenblandinger. Hordaland har i mange år sendt mange av sine ungdommer til den private barnevernsinstitusjonen Lillesand Prosjektet. Prisen de betaler for de vanskeligste ungdommene er drøye 10.000 kroner i døgnet. (Fædrelandsvennen 02.03.06)

Oppvask uten Zalo
Landsdelens største private barnevernsinstitusjon, Lillesand Prosjektet, er ute og kjører - igjen. Det har vært dårlig faglig standard, ildspåsettelser, trusler og vold mot ansatte (fra barna). Og det har vært økonomisk rot. En privat barnevernsinstitusjon lever av å selge troverdighet. Hvor mye hjemkommuner og fylker enn vil bli «kvitt» de vanskeligste ungdommene, så vil de helst kjøpe tjenester hos det de anser for å være solide, faglig sterke og troverdige institusjoner. Privat barnevern er en behandlingsinstitusjon - ikke en lagrings-og bortstuingsplass for umulige unger. Det bør det i alle fall ikke være når døgnprisen varierer mellom 5000 og 10.000 kroner. Vi forstår fullt ut Lillesandsprosjektets behov for å rydde. Men ... vi er redd dette er en kaldtvannsoppvask uten Zalo - ikke egnet til å fjerne verken gamle flekker eller nytt smuss. (Leder, Fædrelandsvennen 02.03.06)

Politirazzia mot barnevernskonge
Hugo Winther-Svendsen siktet for økonomisk utroskap. Overfor VG innrømte barnevernsgründer og eks-politimann Svendsen i 2002 at han ikke burde ha tatt opp de ulovlige lånene. (Dagbladet 24.02.06)

Siktet for økonomisk utroskap
Hugo Winther-Svendsen, mannen bak barneverns-institusjonen Lillesand Prosjektet, er siktet for grov økonomisk utroskap og skattesnusk. (Fædrelandsvennen 24.02.06)

Barnevernsjefen er sjokkert
En sjokkert direktør Berit Kristiansen ved fylkesbarnevernet i Akershus utelukker ikke at hun vil si opp avtalene med Hugo Svendsen etter avsløringene. - Generelt sett har vi ment at tilbudet ungdommene får ved Lillesand Prosjektet er bra. Når vi betaler opp mot 6500 kroner i døgnet har det sammenheng med vanskelig problematikk knyttet til noen av ungdommene. Enkelte trenger flere personer rundt seg, sier Kristiansen. (Fædrelandsvennen 24.02.06)

Økonomiske krumspring
Pengemaskinen som gjorde alt dette mulig var Lillesand Prosjektet, som lenge forhåndsfakturerte sine tjenester. Praksisen ga en pengeopphopning, som Hugo Winther-Svendsen benyttet til å bygge opp en eiendomsportefølje. Denne ble delvis benyttet i barnevernvirksomheten, delvis til ordinær, kommersiell utleie. (Fædrelandsvennen 23.01.06)

16-åring tente på barnevernsinstitusjon
En 16-åring gikk amok med en brødkniv, og tente på et institusjonsbygg som leies av LillesandProsjektet. (Samlemappe)

 

*

Staten vil stenge Lillesand-prosjektet
LillesandProsjektet vil kjempe for videre drift etter at Statens barnevern har nektet å godkjenne institusjonen. (Fædrelandsvennen 29.03.04)

Lillesandprosjektet anker
Den private barnevernsintitusjonen LillesandProsjektet anker avgjørelsen om at den ikke er godkjent. (NRK Sørlandet 29.03.04)

Barn på anbud
Leder: Det er snart 40 år siden journalist Gerd Benneche i Dagbladet rettet søkelyset mot rettssikkerheten i barnevernet. «Barn under tilfeldighetens lov», var tittelen på en av hennes bøker, som avdekket graverende svikt i barnevernets omsorg på 1960- og 70-tallet. (Fædrelandsvennen 30.03.04)

Lillesand Prosjektet godkjent
Lillesand Prosjektet har fått godkjenning til å fortsette, til tross for at Staten påpekte alvorlige mangler for bare et halvt år siden. (Fædrelandsvennen 02.11.04)

Lever høyt på barnevern
1,4 millioner kroner i lønn, ulovlige lån på 4,2 millioner. Hugo Svendsen melker den offentlige barnevernkua. (Fædrelandsvennen 13.08.02)

 

Se også:
- Tenkte mest penger
Ungdommer er blitt slått, isolert og behandlet av ufaglærte ved den private barnevernsinstitusjonen LillesandProsjektet på Sørlandet. Det sier tidligere ansatte. (Dagbladet 02.02.04)

Ble sperret inne på badet
En miljøarbeider ble sperret inne på badet da to jenter forsøkte å rømme fra barnevernsinstitusjonen Lillesandsprosjektet. En annen ble knivstukket. (NRK Sørlandet 06.12.05)

Tenåringsjenter knivstakk miljøarbeider
To tenåringsjenter knivstakk en 31 år gammel miljøarbeider og stengte kollegaen hennes i Lillesand Prosjektet inne på badet, skriver Agderposten. Jentene planla å rømme fra institusjonen. (Fædrelandsvennen 06.12.05)

Tenåringsjenter stakk med kniv
En 31 år gammel miljøarbeider måtte sy fire sting etter å ha blitt knivstukket av to jenter på 15 og 17 år. Hennes 46 år gamle kollega ble samtidig sperret inne på et bad, mens jentene forsøkte å rømme. (Agderposten 05.12.05)