Jente forsvunnet fra Ungplan-institusjon,
men barnevernet tar ikke ansvar

 

Den 14-årige jenta ble tatt fra faren og plassert på Aleris Ungplan-institusjonen Nygrenda Gård i Grimstad. I følge barnevernsleder Unni Berven i Ullensaker ble dette gjort fordi barnevernet mente at 14-åringen trengte "noe mer og noe annet". På barnevernsinstitusjonen kom jenta i kontakt med narkotikamiljøer. Nå er hun på rømmen, og mens faren fortviler over at ingenting blir gjort for å finne henne fraskriver barnevernet seg ansvar for å lete etter henne.


Svikter barnevernsbarna
Vi sitter igjen med et sterkt inntrykk av at politiet nedprioriterer meldinger om rømte barnevernsbarn. (Romerikes Blad 30.01.08)

– Pappa, jeg er redd
Torsdag sendte 14-åringen melding til faren og sa at hun er redd. I går ettermiddag var hun fortsatt ikke funnet – to uker etter at hun forsvant.  (Romerikes Blad 19.01.08)

Datteren (14) forsvant
Han vet ikke hvor datteren er. Det vet heller ikke barnevernet, som har omsorgen for 14-åringen. (Romerikes Blad 09.01.08)

– Ikke vårt ansvar å lete etter henne
Barnevernsleder Unni Berven i Ullensaker sier de fikk en formell henvendelse fra Ungplan-institusjonen om at jenta var borte mandag, men at en av saksbehandlerne ble oppringt fredag kveld. (Romerikes Blad 09.01.08)

– Ikke uvanlig at barn blir borte
– Det er ikke noe oppsiktsvekkende i at barnevernsbarn blir borte, sier Vidar Aanby, regiondirektør i Aleris Ungplan region Sør. (Romerikes Blad 09.01.08)