Motto for vårt arbeid i BarnasRett:

 

"Vi kan ta fatt, selv uten å ha håp.
Vi kan holde fast og fortsette,
selv uten å ha hatt fremgang"
 

Når livet er på det tristeste for familiene som er meningsløst revet fra hverandre og ikke får lov til å være åpent glad i hverandre, da trenger vi en oppmuntring.

En av oss satt for et år siden og leste noe fra europeisk historie, og fant en beskrivelse av innsatsen til Vilhelm (Willem) av Oranien, som sto foran oppgaven å få satt mot i nederlenderne til å forsvare landet mot stormaktsinvasjon. Vilhelm hadde et motto:
"Jeg kan ta fatt uten håp. Jeg kan holde ved uten fremgang."

Det synes vi er et ideal å se opp til, og vi vil prøve å gjøre det til en rettesnor for vårt eget arbeid også, det strevsomme arbeidet med å få slutt på barnevernets skadeverk og krenkelser mot barn og deres familier, og få gjenforent dem som elsker hverandre så inderlig.

*

Til våre lesere:
Flere måneder senere har vi forsøkt enten å finne tilbake til boken hvor historien sto, eller å finne en referanse til mottoet. Det har jo vært en rekke Vilhelm-er av Oranien, både prinser og stattholdere og senere konger. Så hvilken av dem var det? Det mest sannsynlige er kanskje prins Vilhelm III, han som også ble konge av England. Men hvor kan vi finne en referanse til hvem av dem som hadde et slikt strålende motto? Vi har søkt i Encyclopædia Britannica og Grimberg og diverse verdenshistorier og leksika. Er noen av våre lesere skarpe historikere med biografiske interesser?

Kontakt oss: Mail til BarnasRett