Familier som flykter til utlandetHar vi norske flyktninger i andre land?
Ja, både voksne og barn forsøker fortvilt å komme unna barnevernet. Noen familier har til slutt ikke sett annen utvei enn å flykte fra Norge. Men også i utlandet blir de forsøkt forfulgt, gjerne med norsk politi og barnevern i hissig jakt. Norske myndigheter prøver også å få dem etterlyst gjennom Interpol og Europol, og begjærer dem utlevert - foreldre som forbrytere som skal tiltales og straffes i Norge, barna som den norske stats eiendom som skal tvangsinterneres og underkastes barnevernets behandling i fosterhjem og barnehjem. Ofte lykkes myndighetene med sin forfølgelse over landegrensene, især når mange familier ikke reiser fra Norge før de er fanget av rettslige vedtak.


Norsk familie pågrepet i Sverige
Foreldrene tok med seg sine tre barn og rømte fra barnevernet i Norge i høst. I dag ble de pågrepet av politiet i Duved i Sverige. (Adresseavisen 11.03.08)

Human Rights Service (HRS) har forstått noe om norsk barnevern på jakt i utlandet
Når norske familier etablerer seg i utlandet med sine barn, blir norske barne-myndigheter hyperaktive. Av Marianne Haslev Skånland. (09.12.05)

Norske barnefamilier på flukt fra barnevernet
Barnefamilier som flykter til Spania for å komme unna det brutale norske barnevernet skal nå forfølges av norske ”barnevernstudenter”. (BarnasRett 01.09.05)

Stakk frå barnevernet til utlandet
Ein familie frå Sogn og Fjordane flytta frå barnevernet til utlandet utan at lova kunne hindre det. No tek Laila Schult i Vågsøy kommune til orde for å endre lova slik at dei kan ta passa frå foreldre som er under vurdering av barnevernet. (NRK 16.02.05)

Tidligere stortingspolitiker bortførte egne barn
Den tidligere stortingspolitikeren søkte hjelp hos barnevernet da hun var i en vanskelig livssituasjon. Da barnevernet ville skille søsknene, tok kvinnen barna med og reiste ut av landet. Etter to år ble de funnet, og kvinnen arrestert. (Samlemappe 09.07.04 - 12.04.05)

Gikk i dekning i ferieparadis
Da fylkesnemnda fradømte kvinnen omsorgen for hennes datter, tok hun barnet med og reiste til Mallorca. (Trønder-Avisa 14.08.04)

Feirer 8-års dag på flukt fra politi og myndigheter
Dannus har siden 11. mars i fjor levd på flukt fra danske barnevernsmyndigheter. Sin 8. fødselsdag feirer han sammen med sin familie på ukjent sted i utlandet. (Borgerdebat 19.03.04)

Barnevernet lekte FBI på Island
22 år gamle Elisabeth ble truet til å returnere til Norge med barnet sitt. (Samfunnsmagasinet 27.02.04)