Politikerne i Kvinnherad refser barnevernet

 

Barnevernet i Kvinnherad har hatt store overskridelser av budsjettene. Politikerne satte ned en arbeidsgruppe for å gå barnevernet i sømmene. De holdningene som de møtte hos barnevernsarbeiderne gjorde politikerne skremte.


- Forfølges av barnevernet
– Jeg vil advare andre mot å be om hjelp av Kvinnherad barnevern, sier en 39 år gammel kvinnen. I 2001 ba hun om krisehjelp til sønnen. Det ble et over tre år langt mareritt. (Haugesunds Avis 20.12.04)

Ikke sjokkert over barnevernet
Politikerne i Kvinnherad har gransket kommunens barnevern og er sjokkerte over de ansattes holdninger. Av Marianne Haslev Skånland og Nina Elin Hauge. (10.12.04)

- Barnevern i grøfta
Ansatte i barnevernet i Kvinnherad mener at barnevernet er «kjørt i grøfta», og at lederen er inkompetent. (Haugesunds Avis 08.12.04)

– Politikarane misforstår barnevernet
Dei som arbeider i barnevernet i Kvinnherad er vonbrotne over at tre politikarar har skrive ein rapport om arbeidet dei gjer, utan å la dei lesa den før den vart offentleggjort. Rapporten er dels bygd på mistydingar, meiner dei. (Kvinnheringen 08.12.04)

Barnevernet «leitar» etter klientar
– Barnevernet i Kvinnherad «leitar» etter klientar. Det meinar gruppa som har granska barnevernet sidan mai i år. Den gjev rådmannen frist fram til årsskiftet for å ordna opp i den djuptgåande personalkonflikten som har ridd etaten i lang tid (Kvinnheringen 06.12.04)

Refser eget barnevern
Politikere som har gått barnevernet i Kvinnherad i sømmene er skremt. (Haugesunds Avis 04.12.04)

Kjenner seg ikke igjen
– Dette må stå for politikernes egen regning, sier Sturla Helland. (Haugesunds Avis 04.12.04)