"Skrekkens barnehjem"

 

Det er funnet beinrester fra et barn under betonggulvet på det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i Jersey. Ved hjelp av likhunder og radarutstyr har politiet funnet seks andre steder hvor de frykter at lik kan være begravet. Langvarig etterforskning har gitt politiet grunn til å tro at flere jenter og gutter i alderen 11 til 15 år har vært utsatt for mishandling ved barnehjemmet. Flere enn 140 tidligere barnehjemsbarn har den siste tiden meldt seg for politiet med historier om mishandling og seksuelle overgrep på 1960-, '70- og '80-tallet.

 

- Barna ble voldtatt, drept og brent
Ungene på Skrekkens barnehjem skal ha blitt voldtatt, drept og deretter lagt i en forbrenningsovn. (Nettavisen 13.07.08)

Fant melketenner i kjelleren til «skrekkens barnehjem»
Politiet har funnet to melketenner i et hemmelig rom i det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin i Jersey. (Dagbladet 22.04.08)

Fant to nye hemmelige rom i «Skrekkens barnehjem»
Etterforskerne har avdekket to nye hemmelige kjellerrom i «Skrekkens barnehjem» Haut de la Garenne på øya Jersey. (VG 25.03.08)

Skrekkens hus
49 år gamle Pamela bodde på Haut de la Garenne. Til avisen The Daily Telegraph har hun fortalt om en del av sine opplevelser på skrekkens barnehjem. Hun hevder hun ble gitt store doser valium og misbrukt seksuelt en rekke ganger. Når hun gjorde feil ble de ansatte forbannet, og låste henne og de andre barna inne i en celle på cirka fire ganger fire meter, noen ganger i flere dager uten tilsyn. (ABCNyheter 21.03.08)

Likhund varslet nye funn i «Skrekkens barnehjem»
En likhund kan ha funnet flere nedgravde levninger i «Skrekkens barnehjem» på Jersey. (VG 11.03.08)

Nytt hemmelig rom åpnet i «Skrekkens barnehjem»
Etterforskerne har brutt seg inn i nok et hemmelig kjellerrom i «Skrekkens barnehjem» på Jersey. (VG 10.03.08)

Fant flere beinrester på Jersey
Flere beinrester er oppdaget ved et tidligere barnehjem på Jersey hvor det i februar ble funnet et barnelik. (Lofotposten 10.03.08)

Flere benbiter funnet på «Skrekkens barnehjem»
160 personer har vitnet om vold og voldtekter på det tidligere barnehjemmet. Nå er flere beinrester funnet i nærheten. (VG 09.03.08)

Blodfunn i «skrekkens barnehjem»
Blodfunnet ble gjort i i et baderom i kjelleren på det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne som politiet på øya Jersey etterforsker. (Dagbladet 07.03.08)

Bildene fra Skrekkens barnehjem
I disse hemmelige torturrommene leter politiet etter likdeler. (Nettavisen 03.03.08)

Graffiti vitner om tortur
Graffiti på en murvegg i «Skrekkens barnehjem» på Jersey vitner om at rommet har vært brukt til torturkammer. (VG 03.03.08)

«Jeg har vært slem i årevis»
Politiet har funnet noe som kan ha vært et hemmelig torturkammer i «skrekkens barnehjem» på Jersey. I rommet fant politiet flere beinrester, men også meldinger som sto på veggene. «Jeg har vært slem i flere år» har noen skrevet på veggen. (Dagbladet 03.03.08)

Makabre funn i tortur-kammer i barnehjem
Britisk politi fant torturkammer med falldør og håndjern på «skrekkens barnehjem». (Aftenposten 03.03.08)

Hevder han fikk trusselbrev fra ansatt ved «Skrekkens barnehjem»
Et av ofrene fra skrekkbarnehjemmet i Jersey hevder han har fått uhyggelig advarsler fra en tidligere ansatt. (VG 03.03.08)

Døde levninger funnet i kjeller til barnehjem
Politiet har funnet flere levninger etter å ha åpnet en kjeller til et barnehjem i Jersey. Levningene er fra barn. Barnehjemmet har vært under lang tids etterforskning og 40 er mistenkt i saken. (StavangerAvisen 28.02.08)

Beinrester fra barn murt i gulvet
Jerseys tidligere helseminister Stuart Syvert ble i fjor høst tvunget til å gå av etter å ha fremmet anklager om overgrep mot barn, og han beskylder embetsmenn og politikere på øya for å ha vært med på å skjule overgrepene. - Det er tydelig at de hele tiden har ønsket å tie om disse sakene og feid dem under teppet, sier Syvert. (Nrk 25.02.08)

Skrekkens barnehjem
Politiet på Jersey venter å finne flere rester av barnelik på et tidligere barnehjem i St. Martin. Lørdag fant politiet levninger av et barn. (VG 25.02.08)

Leter etter seks lik
Eiendommen i Haut de la Garenne var ungomsherberge og fungerte som politistasjon for TV-serien Bergerac. Nå avdekker politiet en grusom hemmelighet som skjuler seg ved det tidligere barnehjemmet. Britisk politi frykter minst sju barn er begravet ved et tidligere barnehjem på Jersey. (Nettavisen 25.02.08)

Politiet graver etter seks nye lik
Barnehjemsskandalen i Storbritannia vokser. (Dagbladet 24.02.08)

Her mishandlet de barnehjemsbarna
Politiet i Jersey har satt i gang full etterforskning av det som tidligere var barnehjemmet Haut de la Garenne i St. Martin i Storbritannia. Ett lik funnet i dag. Politiet i Storbritannia tror det kan bli funnet enda flere lik. (Dagbladet 23.02.08)