Fosterforeldre tiltalt for grov vold mot fosterbarnet

 

 


Kristiansand: Et fosterforeldrepar i 50-årene er tiltalt for grov vold og vanskjøtsel av fosterbarnet som bodde hos dem i fire år. Barneverntjenesten lot barnet bo i fosterhjemmet et helt år etter at mishandlingen ble kjent.

 

Fosterforeldre tiltalt for mishandling av sju-åring
En sju år gammel gutt i Kristiansand skal gjennom fire år være vanskjøttet på det groveste av sine fosterforeldre, i følge påtalemyndigheten. De to er nå tiltalt (Fædrelandsvennen 08.12.04)

 

Knivstakk og skåldet sjuårig fosterbarn

Et fosterforeldrepar av utenlandsk opprinnelse er tiltalt for grov barnemishandling i fire år. Paret fikk et fosterbarn på 2 ½ år i 1999. Fram til de ble fratatt fosterbarnet i 2003 hadde den lille gutten opplevd et helvete med alt fra utsulting til slag, knivskåret og skåldet med glohett vann.
De to barnemishandlerne kan få strenge dommer, men saken vil også bli pinlig for barnevernets tilsyn med fosterbarn (Stavanger Avisen 08.12.04)

 

Kuttet fosterbarnet med kniv

Et fosterforeldrepar er tiltalt for grov vold og vanskjøtsel mot et forsvarsløst fosterbarn over en periode på fire år (NRK 08.12.04)

 

Skoldet og knivstukket i fosterhjem
Et par i 50-årene fra Kristiansand er tiltalt for gjennom fire år å ha vanskjøttet og mishandlet en sju år gammel gutt de hadde i fosterhjem på Hånes (Fædrelandsvennen 09.12.04)

 

Tilsynsføreren merket ikke noe
Det ble ført tilsyn med gutten og fosterhjemmet i de årene gutten bodde der. Fosterhjemmet var ikke godkjent av fylkesbarnevernet (Fædrelandsvennen 09.12.04)

Fosterforeldre tiltalt for grov vold

7-åringen har fortalt om grov mishandling og vold, men de tiltalte fosterforeldrene hevder gutten lyver (VG 09.12.04)

 

Ingen uanmeldte besøk til fosterforeldre
Ingen kom på uanmeldt besøk for å sjekke fosterforeldrene som skal ha mishandlet en gutt i Kristiansand gjennom fire år (Nettavisen 09.12.04)

 

Sendte barnet til psykiater
Barnevernet sendte seksåringen til utredning for psykiske lidelser, mens gutten ifølge politiet ble grovt mishandlet hjemme (Nettavisen 09.12.04)

 

Fosterbarn skåldet og knivstukket
Paret i 50-årene skal ha mishandlet fosterbarnet grovt over flere år. - Jeg har aldri hørt om noe verre, sier lederen for fosterhjemforeningen i Norge (Aftenposten 08.12.04)

 

Fosterforeldrene: - Gutten lyver
Fosterforeldreparet som er tiltalt for grovt å ha mishandlet en 7-årig fostersønn benekter overgrepene som gutten har forklart seg om (Aftenposten 09.12.04)

 

Gutten betrodde seg til PP-rådgiver
Først da PP-rådgiver Kari Kaalaas pratet med fostergutten i februar 2003, fortalte han om mishandlingen (Fædrelandsvennen 10.12.04)

 

Krever 200 000 kr av fosterforeldrene
 En syv år gammel gutt krever 200 000 kroner i erstatning fra fosterforeldrene etter flere års mishandling og vanskjøtsel (Aftenposten 09.01.05)

 

GUTTENS FORKLARING: Seksåring rystet retten
Fosterforeldrene bestrider tiltalen om å ha mishandlet gutten sin gjennom fire år. I ettermiddag fikk retten se videoopptak av seksåringen i dommeravhør for et drøyt år siden (Nettavisen 10.01.05)

 

- Jeg var tjeneren deres
- Mami sa jeg var tjeneren deres. Jeg måtte dekke bordet og tømme søpla, sa fostergutten i barnehagen (Nettavisen 11.01.05)

 

Voldsanmeldte fikk likevel fosterbarn
Samtidig som det chilenske ekteparet i 1999 fikk ansvaret for fosterbarnet, ble de anmeldt for vold mot gutten (Nettavisen 11.01.05)

 

- Stappet fosterbarnet i do
Fostermoren forklarer seg gråtkvalt om fostergutten, mens aktor føyer nye eksempler til listen over påståtte overgrep (Nettavisen 11.01.05)

 

Slo alarm om massive blåmerker på seksåringen

I tre og et halvt år ble foster-foreldrene trodd. Men så slo Kari Rustad Kaalaas fra PP-tjenesten alarm (Fædrelandsvennen 11.01.05)

 

Barnehagen fryktet overgrep
Mistanken om at fosterhjemsgutten ble utsatt for overgrep hjemme, falt på plass som biter i et puslespill (Fædrelandsvennen 12.12.04)

 

7-åring åpnet seg for pedagog
Fostersønnen ble en helt annen gutt etter at han ble flyttet fra fosterforeldrene i Kristiansand (Aftenposten 12.01.05)

 

Leger: Kutt skyldes neppe sykkeluhell
Aktor hevder at fostermoren knivstakk 7-åringen i armen mens fosterfaren holdt ham, slik gutten selv har forklart (Aftenposten 13.01.05)

PÅSTAND: Vil fengsle fosterforeldre i to år
Aktor la fredag ned påstand om to års fengsel for sørlandsparet som er tiltalt for mishandling av fostersønnen (Nettavisen 14.01.05)

 

Ubetinget fengsel for fosterforeldre
Fosterforeldrene må begge sone ett år og tre måneder i fengsel, og betale 60.000 kroner i oppreisning til syvåringen som de mishandlet (Fædrelandsvennen 21.01.05)

Alt står på fosterguttens troverdighet
Fosterguttens troverdighet står mellom dom, fengsel og sosial fordømmelse av fosterforeldrene og full frifinnelse (Fædrelandsvennen 24.06.05)

 

Siste:

Fosterforeldre frifunnet for mishandling
Et ektepar fra Kristiansand er i Agder lagmannsrett frifunnet for å ha mishandlet og vanskjøttet sin nå åtte år gamle fostersønn (Fædrelandsvennen 28.06.05)

 

 

LYD OG VIDEO  Lyd Video

§                    

VIDEO: Kuttet fosterbarn med kniv

  Barnevernsleder Svein Ove Ueland. Reporter Børge Røssaak Nilsen

§                     LYD: Fosterbarn mishandlet  Barnevernsleder Svein Ove Ueland og advokat Grethe Wulff Langeland. Reporter Børge Røssaak Nilsen

Hjelp | Mer lyd og video