Dramaet på Hauka skole

 

Fredag 11 mai 2007 ble et brødrepar hentet av politiet fra Hauka skole i Midtre Gauldal i forbindelse med en barnefordelingssak. Guttene gjorde motstand og ropte og skrek. Episoden har vakt oppsikt og bestyrtelse blant elever og foreldre. Politiet fastholder imidlertid at de har opptrådt korrekt.


Barnepsykolog slakter politi og rettsvesen
Barnepsykolog Magne Raudalen er ikke nådig i sin kritikk av politi og rettsvesen etter dramaet på Hauka skole. - Fremgangsmåten i denne saken er det dårligste læreeksempelet som fins på hva voksne er i stand til å gjøre mot barn. (Trønderbladet 19.05.07)  

Raser mot politiet
Reaksjonene er sterke etter at uniformert politi med makt hentet to elever fra Hauka skole i skoletiden fredag. Lensmann i Midtre Gauldal, Toril Næss Rostad, mener politiets opptreden i denne saken er helt korrekt. (Trønderbladet 15.05.07)

Dramaet på Hauka skole: - Helga ble et helvete
Siw Monica Waagbø opplevde ei helveteshelg etter at sønnen hennes var vitne til dramaet på Hauka skole fredag forrige uke. (Trønderbladet 15.05.07)

Folk i Hauka opprørt
Folk i Hauka i Midtre Gauldal er opprørt over hvordan politiet før helga pågrep to gutter i tenåra. Det skjedde i forbindelse med en barnefordelingssak. (Nrk Trøndelag 14.05.07)

 

Se også Vindafjord-saken
og
denne saken.