Gjestebok 2003/04/05:

 

Navn: Remi Eivik & Cecilie Nilsen
Epost: nilsen-eivik@hotmail.com
Dato: 22. desember 2005
Kommentar: Kontrabeskjed.
hei. Vi skrev tidligere i gjesteboka om at brennpunktprogrammet blir sendt 10.januar, men sendingen er utsatt til slutten av januar. Vi kommer tilbake med mer info om når... Fortsatt god jul til alle.
Cecilie og Remi.

Navn: Remi Eivik & Cecilie Nilsen
Epost: nilsen-eivik@hotmail.com
Dato: 21. desember 2005
Kommentar: Brennpunkt.
Vi er foreldrene til Maya (Bodø) som vi urettmessig ble beskyldt for å ha mishandlet i januar i år. Nå er vi igang med kampen om renvaskelse og 2.januar starter saken vår i fylkesnemnda i Bodø hvor barnevernet ønsker permanent omsorgsovertakelse av datteren vår. Vi har hatt legespesialister i sving både fra USA og Norden som er rystet over diagnosen "shaken baby syndrome" som ble brukt om vår datter og som har funnet ut de virkelige årsakene til vår datters tidligere hjerneblødning. Diagnosen eller syndromet er kommersiell og sammenlignes ofte med det omdiskuterte "Munchausen by proxy" som den engelske legen Roy Meadow flittig brukte om mødre som han mente hadde mishandlet sine barn for å få oppmerksomhet. Det vi vil gjøre lesere av BarnasRett oppmerksomme på, er at det 10.januar kommer en dokumentar om saken vår og dens problemstillinger i Nrk`s "Brennpunkt". Vi oppfordrer alle til å se programmet.
Ellers vil vi ønske alle ei så god jul som det er mulig å få og ber alle om fortsatt å stå på for rettferdigheten for seg selv og sine barn....
Cecilie Nilsen og Remi Eivik, Bodø.

Navn: yvonne m
Epost: yvonnemillussions20012002@yahoo.no 
Dato: 17. desember 2005
Kommentar: mitt innlegg til gjesteboken.
Jeg bor i Drammen, min sønn bor på Børresen Barnehjem. Der besøker jeg ham 5 dager i uken à 3 timer. Får ikke lov i helgene; ikke vet jeg hvorfor! Alt vi ønsker er å få lov til å være en familie. Når skal vi få lov til å bli hørt, få tillit, uten å bli mistenkeliggjort og dømt, stigmatisert og fratatt hverandre, våres barn?? Hvem har noensinne vært perfekte foreldre da, eller aldri syndet, eller hatt en fortid??!! Vi er ikke sytende mødre/foreldre, kun foreldre som kjemper for våres barn.
Vennlige, varme julehilsner fra ei bedende mor som håper at barnet mitt kommer hjem igjen til julen, og vi kan gjenoppbygge familien vår igjen :-)
Yvonne M. Ackenhausen

Navn: Else Sommer
Epost: helsemut@tele2adsl.dk 
Dato: 08. desember 2005
Kommentar: Rettigheder til fosterbørn?
Fosterbørn skal have ret til at vide, hvorfor de ikke må bo hjemme. Jaså, hvis version? Børneværnets eller slægtens? De skal have ret til at høres og respekteres. Af hvem og hvorledes? Hvem sikrer denne ret? Var det ikke bedre, om regeringen sørgede for, at love og konventioner i det hele taget blev overholdt?
Else Sommer

Navn: Rita Elin Fjeldbo
Epost: rfjeldbo@yahoo.no 
Dato: 29. november 2005
Kommentar: Også stefamilier blir berørt.
Hei, takk for en veldig flott og informativ side. Jeg vil bare minne om at det er ikke "bare" den biologiske familien som blir direkte berørt når barnevernet griper inn. Ofte er det også en stefar/stemor og stesøsken med i bildet, og det er også en tragedie for dem når barn blir tvunget til å forlate sine hjem. Jeg har selv vært stemor i en familie hvor barnevernet overtok omsorgen for mine stebarn. Dessverre blir vi stemødre ofte møtt med skepsis og fordommer fra samfunnet, historiene om den onde stemoren i eventyrene henger igjen i folks bevissthet. DET er visst en holdning barnevernet vet å benytte seg av.

Navn: Erik Strand
Epost: erkestrand@hotmail.com 
Dato: 26. november 2005
Kommentar: Korrupsjon og brudd på menneskerettighetene i Norge.
Hvis vi skal få bukt med grotesk maktmisbruk i Norge, herunder misbruk av barnevernet, må alle som arbeider mot uvesenet samarbeide, om de så primært er opptatt av psykiatri, barnevern, rettsvesen eller annet. Jeg oppfordrer alle til å lese artikkelen "Ran og nøytralisering. - Stat i staten-klanens velferdsstat".  Der skriver menneskerettighetsorganisasjonen FAMPOs leder Dag Hiåsen bl.a. avslørende om "Kvænangen-saken".

Navn: Terje Finstad
Epost: te-fins@online.no
Dato: 07. november 2005
Kommentar: Kompetanse.
I min kommune er det ca 1400 innbyggere, der består barnevernet av en hjelpepleier under videre utdanning desentralisert, ansatt i 50% stilling som barnevernskonsulent. Hvilke krav, kriterier, gjelder for kompetanse, stillingskapasitet o.l.
Hvor forefinnes slike retningslinjer?

Navn: Anonym
Dato: 29. oktober 2005
Kommentar: 15 åring på flukt fra barnevernet i Rogaland.
15 åringen kommer fra et trygt og godt hjem og vil bare være hos sin mor. Et hastevedtak pga av rykter, sladder og en oppdiktet historie om familieforholdene fra og til BV gjør at 15 åringen er på flukt, og har tilhold hos andre unge som har greid å rømme fra diverse institusjoner.
Da mener jeg, at systemet i Norge utgjør et stort problem. Norge tar i mot flyktninger, men jager sine egne på flukt. Hva skjer når den Norske flyktningestrømmen blir ennå større i det norske diktaturet? Jeg tror at mørketallene er ennå større en denne ene saken; jeg tror det finnes flere som er flyktninger i eget land - i Norge.

Navn: Are Isaksen
Epost: areisa@start.no
Dato: 08. oktober 2005
Kommentar: Hei.
Har vært i kontakt med Nrk Brennpunkt og de er villige til og se nærmere på problemetikken rundt barnevernet og lage en dokumentasjon lignende den som dansk radio laget og som ble sendt på Nrk søndag 2/10-05.
Er det noen som ønsker og delta med sin historie kan brennpunkt@nrk.no  kontaktes.

Navn: Kaspara Sletmoen
Epost: kaspara@remmeogsletmoen.no    
Dato: 19. sept 2005
Kommentar: Innlegg i gjesteboken
Aller først og fremst... flotte sider dere har... Flott initiativ og engasjement..
Selv om det langt ifra er betryggende ,- er det allikevel godt å vite at jeg ikke er den eneste som har opplevd barnevernet på en måte som får nattesøvnen til å forsvinne sammen med masse tanker og frustrasjon.
Jeg har to døtre på 7 og 9 år. Jeg tok valget ved å være hjemme med de så lenge jeg kunne, - men som alenemor er jeg som mange andre svært utsatt for rykter og spekulasjoner. Jeg ble meldt til barnevernet fordi naboen mente vi manglet rutiner og at barna burde være i barnehaven. Barnevernet nærmest tvang meg til å søke plass i barnehaven og kom på uanmeldte hjemmebesøk alt fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. De holdt på i nesten et år og i frykt for mangel på argumenter for å fortsette saken beskyldte de meg for å være rusmisbruker. For å gjøre historien kort, - jeg flyttet og saken ble henlagt.
Nå, - snart fem år etter har det kommet inn bekymringsmeldinger igjen. Disse går ut på at jeg har et alkoholproblem, har overlatt barna til ustabile personer og prioriterer mine egne behov fremfor barnas. Disse meldingene har kommet inn anonymt. Barnevernet hentet inn opplysninger fra det offentlige som skole osv.. de var positive, samt opplysninger fra de såkalte "ustabile" personene som er min mor og min kusine.. Men allikevel jobber nå de nå for å finne et eller annet å ta meg på...
Er dette virkelig barnas beskyttere??? Og er det slik at vi som foreldre er nødt til å overlate oppdragelsen av barna våre til det offentlige for å bli karakterisert som gode foreldre?? Jeg har vært tilstede for barna mine hele tiden, - mente kanskje at det var mitt valg... Jeg har jobbet og tilrettelagt livet mitt slik at barna alltid har meg når skoledagen er over osv, og når det kommer til utelivet så er ikke jeg den du ser oftest ute på byen...
Men jeg blir ikke trodd på og det er det mest frustrerende opp i alt...
Kaspara Sletmoen

Navn: Linn Camilla Sørgjerd Landa
Epost: linncaso@hotmail.com   
Dato: 13. sept 2005
Kommentar: Mor med to barn.
Jeg har en på fem måneder og ei på 3. Da jeg fekk den første ble barnevernet kobla inn allerede før jeg fekk henne. Nå skal de ta begge barna fra oss. For ett år siden giftet jeg meg. Barnevernet tatt hensyn til min mann selv om det ene barnet er hans. Han har ikke fått muligheter til hjelpetiltak eller fått noe å si. Nå i okt skal saken opp. Jeg er helt frustrert. Kan noen virkelig gå inn å ta barn uten å ha hjulpet alt de kan først? Og kan de skylde på at jeg har hatt dårlig oppvekst og ikke "egner meg" som mor? Hvem egner seg som mor når barnevernet tråkker på deg og sier "du er ikke god nok" osv i tre år?? Faren har ikke fått komme på banen, og jeg håpe at barnvernet ikke vinner.

Navn: Arild Holta
Epost: arildholta@tele2.no  
Dato: 7. sept 2005
Kommentar: Siden deres.
Den har fått et mye mer profesjonelt utseende. Bøkene dere reklamerer for var med å løftet utseendet.

Navn: Roger Larsen
Epost: roger.larsen@lyse.net 
Dato: 28. aug 2005
Kommentar: ALENEFAR MED REDUSERT OMSORG FOR SIN SØNN.
Alenefar med 3-timers omsorg!
Jeg har kommet i en vanskelig livssituasjon, hvor jeg har blitt alenefar med omsorg for min 5 måneders sønn. Og har fått 3-timers omsorg i måneden for sønnen min. Har noen råd for meg om hvordan jeg skal gå frem i barnevernssaker her i Stavanger .
Jeg er fortvilet og kan bare håpe at rettferdigheten vil seire !

Navn: John Erik Lenn
Epost: johlenn@start.no
Dato: 16. aug 2005
Kommentar: HEI!
Jeg ønsker kontakt med noen som har erfaring med BV i Steinkjer kommune både på godt og vondt. Mail meg dersom du/dere har erfaringer som vi kan dele .
Håper at noen tar kontakt
MVH John Erik


Navn:
Epost:
Dato: 15. aug 2005
Kommentar: Bra!
Ser dere nå har lagt navnene (til de dere etterlyser klienter fra) i en egen link. Det ble mye bedre. Nå virker siden deres mye mer seriøs!! Kjempefint at dere tar konstruktiv kritikk til etterretning!! Lykke til!

BR: Innsenderen tar feil. Navn på aktører i barnevernet som utgjør en fare for alminnelige mennesker, er slett ikke fjernet fra forsiden av prinsipielle grunner, men kun under omredigeringen av forsiden som har funnet sted. Tvert imot er det BarnasRetts grunnprinsipp å fremme full åpenhet om alle sider av barnevernets virksomhet.


Navn: Otto Lund
Epost: ottol@online.no 
Dato: 10. aug 2005
Kommentar: Jeg har knapt ord for hva barnevernet gjorde mot oss, spesielt min datter
I dag har jeg og min datter god kontakt, vi hadde aldri et dårlig forhold på noen som helst måte, men faktisk fikk barnevernet til å ødelegge forholdet mellom min datter og meg, og det tok 7-8 år før dattera mi ble såpass oppegående igjen at hun lever relativt normalt, nå i god kontakt med meg, hennes far. Grusomt, saken er dokumentert med mine brev til barnevernet, som barnevernet har i sitt arkiv. Start årsaken til problemene var en skillsmisse mellom hennes mor og meg, og tvister, som barnevernet klarte å akselerere til det høyst destruktive for alle, inklusive mine barn. Barnevernet skulle ha vernet om familien, for barnas skyld, de gjorde de stikk motsatte. Vi er alle slitne den dag i dag pga det som skjedde. Jeg mener vi mistet mange år av våre liv, og mye av det er uopprettelig. Otto


Navn: Oss i Samfunnsmagasinet
Epost: www.sfm.no
Dato: 7. august 2005
Kommentar: Hei til dere på Barnasrett.no
Virkelig flott hjemmeside dere har fått med den nye layouten. Lykke til videre med innsatsen og det positive og viktige arbeidet dere utfører til stor hjelp og nytte for mange, men også for oss i media.
Med vennlig hilsen fra Oss i Samfunnsmagasinet.


Navn: Are Isaksen
Epost: areisa@start.no
Dato: 6. august 2005
Kommentar: Hei.
Ser at du har byttet ut bakgrunn og sidedesign nydelig arbeid, beundrer din pågangsmot og innsatsvilje som er helt uten sidestykke. Ønsker deg all lykke videre i kampen mot Barnevernets overgripere.
Med hilsen Are og Vivian
Home.online.no/~vivian-i


Navn: Janne
Epost: andrekje@online.no
Dato: 26. juli 2005
Kommentar: Krysser fingrene for deg, Trine.
Tenker på deg ofte og du skal vite at vi her støtter deg med tanke på den kommende rettsaken. Håper du får en fair sjanse til å være en god mor i tiden som kommer. Det er jo så rart.. barnevernet nøler ikke med å ta barn ut av familiehjemmet på kort varsel selv om årsaken kun er rykter og mistanker satt fram av andre... da teller ikke tilhørigheten, mens det i tilfellet deres skal telle alt. Stå på. Klem fra Janne.


Navn:
Heidi Ausdal Kristiansen
Epost: heiakri@online.no
Dato: 16. juli 2005
Kommentar: Alt er profitt i dag!
Mang en gang har tanken streifet meg at det er for enkelt for barnehager, besøkshjem ol. til å søke om bistand til materielle goder eller ekstrahjelp i barnehage pga. et barns motoriske utvikling bare for og ta et eks. Kan det da tenkes at barnevernet er for lett naive og tror på alt som besøkshjem eller barnehager måtte skrive rapporter på slik at dem får mest mulig penger, eller billig arbeidskraft i barnehager? Kan det være noe i det at de fleste bv-barn i barnehager har "ekstra ansatte", folk betalt av bv-tjenesten. Kunne nesten kalle det menneskehandel, jeg.
Heidi Ausdal Kristiansen


Navn: Jorunn Nilsen
Epost: fam_rettigheter@yahoo.no
Dato: 12. juli 2005
Kommentar: Norge og menneskrettsdomstolen
Jeg advarer alle lesere som prøver å få "barnevernssaken" inn for Menneskerettighetsdomstolen. Forsøk å få flere saker samlet. Oversett hovedproblemet til engelsk.
I Strasbourg sitter Greve i fra Norge, og vedkommende beskytter staten Norge (på en kanskje utilbørlig måte). Hun er til og med så frekk at hun forsøker å påvirke "norske" saker så de ikke kommer igjennom nåløyet ved å være en av dommerne som bestemmer hvilke saker som skal tas opp. I tillegg sørger hun for at det nordiske sekretariatet hvor det bare sitter skandinaver tar seg av all saksbehandling, luking, fjerning av bevis i saksdokumentene, som kan skade Norges rennome.
Dørum har ved minst to anledninger vært nede i Strasbourg for å påvirke rettens avgjørelser. En gang i 2002 og en gang i 2004.
Norge bryter Menneskerettighetene hver dag, men så lenge som oljepengene finnes og land og institusjoner lar seg bestikke så finnes det ikke noe håp om rettferd i Norge. Vi må samles alle i Gruppen til Familienes Selvstendige Rett for å anmelde samlet Norge og barne- og familie minister Dåvøy. Det nytter ikke at vi sitter 3-4 mennesker i vært distrikt og lar uretten fortsette å skje.
 
En annen ting er at Bærum kommune er et av de verste distriktene i Norge når det gjelder personforfølgelse og terrorisering av familier, i tillegg finnes en mengde rasister der. Den gode kommuneøkonomien der bidrar til bestillingsverk innen barnevernet. Med det menes at familier forfølges og plages fordi kommunen har lister over bekjente som vil tjene penger på "fosterbarn".
God sommer til alle som sliter tungt med savn og sorg på grunn av barnevernsterroristene.

BarnasRett kommenterer: Fra 1. november 2004 ble Hanne Sophie Greve erstattet av Sverre Erik Jebens. Se om Menneskerettighetsdomstolen.


Navn: Trine Dahl Oanes
Epost: trine@kampenomlivet.com
Dato:
25. jun 2005
Kommentar: Til John Hollen
Jeg har lest boken din og det er en rystende historie. Men hvorfor blir jeg ikke overrasket? Fordi jeg selv har kjent hvordan barnevernet jobber på kroppen. Jeg er glad for at familien nå har det godt. Selv om saken min er meget ulik så er det mange fellestrekk. Det at barnevernet jobber for omsorgsovertakelser istedenfor å hjelpe barnet til å få være hos familien sin har jeg selv opplevd.
Jeg har en sønn på 2 år som bor i fosterhjem. Det hele virker ganske så håpløst. Du står så utrolig maktesløs. Men jeg kommer aldri til å gi meg, for jeg har god samvittighet som mor og samboeren min har god samvittighet som far. Fortiden har jeg erkjent, bearbeidet og lagt bak meg, men nå er det snakk om tilknytning... Jeg søkte om å få komme på mor/barn-senter, men det ville de ikke diskutere. De har dratt ut saken min med å gi meg et brev om at de skulle fremme sak om tilbakeføring om jeg trakk saken. Jeg klarer ikke se at det var i annen hensikt enn at tiden skulle gå slik at de kunne bruke tilknytning.

Takk for en god bok som jeg virkelig skal tipse andre om. Jeg prøver selv å skrive en bok, men det er ikke lett. Hvordan får du ut barnevernets journal?

Jeg håper sønnen min snart kan få komme hjem til oss. For vår del, for resten av familiens del, men mest av alt for sønnen min sin del.
M.v.h. Trine Dahl Oanes

Navn: John Hollen
Epost:
ludvik@runbox.no
Dato:
15. jun 2005
Kommentar: Hei, dette er et meget interessant prosjekt.
Dokumentasjon er viktig i saker hvor barnevernets formynderterror slår til.
Jeg er forfatteren bak boken Formynderterror. Historien om en barnevernsak, og opplevde en telefonstorm etter oppslagene i Dagbladet fra 29.mai. Jeg visste det var ille, men ikke så ille.

Familien jeg har skrevet om ønsket å få ut sin historie både for å fortelle seriøst om hva et barnevern er i stand til, men også for å være til støtte for alle som er i kamp med barnevernet. "Min" familie "vant" over barnevernet og lever i dag et godt liv, men det gikk på livet løs i nesten et halvt år før barnevernet måtte trekke seg ut og gi opp fosterhjemplassering. Faren skjønte fort hva som var i ferd med å skje - og tok sine forholdsregler.

Skal man ha noen sjanse til å vinne en fight med barnevernet må man ta opp samtaler/møter på bånd (i all hemmelighet). Man må sikre seg barnevernets journal - i vår sammenheng var den så avslørende at barnevernet og kommunen har holdt kjeft - og med god grunn, vi har mer dynamitt på lager (i reserve), og man må være meget selektiv med valg av advokat.
John Hollen

Navn: Trine Dahl Oanes
Epost:
trine@kampenomlivet.com
Dato:
4. juni 2005
Kommentar: Kjære dere som styrer Norge!
Når skal dere få øynene opp? Ser dere ikke at det haster? Hvor mange liv skal bli ødelagt før dere forstår? Hør på oss, vær så snill. At FN gav Norge stryk og mente for mange barn skilles fra sine foreldre - betyr det ingenting?
Nå må dere slutte å være så opptatt av prestisje. For oss er det ikke prestisje. Det er barna våre det dreier seg om. Og livene til mangfoldige familier. Hvis dere ikke gjør noe så må dere forstå og tilgi oss om vi går til drastiske tiltak. Ikke straff oss for at vi kjemper for våre egne barn. STOPP barnevernets kyniske kidnapping av barn NÅ! Vær så snill. Sannheten må frem og rettferdigheten skal seire.
http://kampenomlivet.tripod.com
Mvh. Trine Dahl Oanes

Navn: Jorunn Nilsen
Epost:
fam_rettigheter@yahoo.no
Dato:
1. juni 2005
Kommentar: Ansvarsfraskrivelse i fra Staten ved Barne- og familie ministeren.
Ny lov om Statens ansvar i "barnevernssaker".
Staten Norge forsøker å helgardert seg for at foreldre og barn skal få ennå mindre muligheter til å vinne fram i såkalte "barnevernssaker". Alle rettsinnstanser i disse "sakene" blir således å betrakte som innhabile. Fordi domstolene er statlige og betales av staten: tingsretten, lagmannsretten og Høyesterett. Tidligere var Fylkesnemnden under Fylkeskommunen, men med sekretærfunksjonen i fra Staten.

I "barnevernssaker" vil rettsstaten Norge selvfølgelig forsvare staten. Dette må det bli slutt på. Eksempler fra tidligere dommer som da gjelder domsstolenes bedømmelser i saker mot statlige organ som for eks. ved politivold eller drap som utføres av politiet. Her vinner nesten aldri ofrene for politivold eller ofrenes familie fram, hvorfor? Fordi Statsansatte og domstolene slår ikke hånden av sin arbeidsgiver. Det hjelper lite at Regjeringen vil fremme forslag om at tidligere barnevernsofre blir tilkjent 300.000 N.kr for et helt ødelagt liv, så lenge Staten Norge fortsetter å skade og torturere barn ved at de i flere såkalte barnevernsinstitusjoner blir sperret inne over flere uker og måneder dersom barna protesterer og prøver å få kontakt med sin biologisk familie enten ved rømningsforsøk eller ved å snakke om hva de blir utsatt for på skolen. Mange av barnevernsbarna får ikke engang vanlig skolegang som jo er lovpålagt i Norge. Rettsstaten Norge fungerer ikke i det hele tatt.
Hilsen sosionom.


Navn: Åse Ackenhausen
Dato:
31. mai 2005
Kommentar:
Kjære dere som styrer Norge.
Hjelp oss i fra dette som kaller seg barnevernet, og befri oss i fra deres ondskap. Så vi som blir fanget av barnevernet inn barnevernets makt, kan bli fri, og få leve som en hel familie.
ÅSE ACKENHAUSEN
 

Navn: Are og Vivian
Epost:
areisa@start.no
Dato:
21. mai 2005
Kommentar: Takk!
Takk til alle som står på og jobber for alle oss som er rammet av barnevernet, vil også takke dere alle som hjelper til og holde siden Barnasrett oppDatort. Takk til dere alle. Stå på.
Med hilsen Are og Vivian.
Hjemmeside

Navn: Trine Dahl Oanes
Epost: kampenomlivet@yahoo.no
Dato:
19. mai 2005
Kommentar: Hva er det vi skal feire?
Synes denne 17. mai dagen tar kaka. Forstår ikke at folk kan feire noe som ikke fungerer. Jeg boikottet 17. mai. Spør du meg burde alle folk demonstrert med å boikotte 17.mai. Men det er jo noen som tror blindt på det som blir sagt og feirer dagen i god tro.
Jeg fikk en mail av en gutt på 15 år som skrev at han nektet å bære flagg i skoletoget fordi han føler han bærer skam istedenfor ære. Dette er noe å tenke på!  17.mai er en latterlig dag.
Kondolerer passer bedre enn gratulerer.
Trine Dahl Oanes

Navn: Arild Holta
Epost:
arildholta@tele2.no
Dato:
18. mai 2005
Kommentar: Ble hjemme!

I solidaritet med alle dem som gråter over savnet av sine barn valgte jeg å ikke feire. Hvorfor skal vi feire et land som stjeler familiers barn?
Våre barn koste seg denne dagen på kafé og som tilskuere til toget. Snop ble det også.
For mange andre barn var det en sørgedag hvor de lengter mer enn ellers til sine foreldre.
Måtte uvesenet få en slutt!
Arild Holta.

Navn: Marianne Haslev Skånland
Epost:
Dato:
17. mai 2005
Kommentar: I dag er det 17. mai.
Henrik Wergeland ville at 17. mai skulle være barnas dag. Det ville også Bjørnstjerne Bjørnson. Men barna som samfunnet har tatt vekk fra sine familier, de har ingen frihet. Og familiene deres orker ikke å delta i den selvtilfredse frihetsfeiringen.

Våre tanker i dag går til alle barn, foreldre og besteforeldre, oldeforeldre og søsken som lengter så sårt etter hverandre.

Navn: Are
Epost:
areisa@start.no
Dato:
07. mai 2005
Kommentar: Takk for en fantastisk side.
Ser i en reportasje i Se og hør uke 18 om en familie som er blitt rammet av barnevernet og hvor de fikk medhold i fylkesnemnda. Selv om det viste seg at det hele var bygd på misforståelse fra sykehuset og dette ble opplyst til barnevernet gikk det 14 måneder før barna fikk flytte tilbake, dette er rystende at en statlig organ kan oppføre seg slik.
Selv sliter vi med Harstad barnevern som har opptred ganske identisk med denne saken, og selv om ting er tilbakevist fra skole og lege/helsesøster vil ikke barnevernet innrømme feil, vi får ikke ha kontakt med barna pga. frykt for manipulering av barna, dette skal barnevernet ha monopol på. I vårt tilfelle så vi oss nødt til å gå til anmeldelse av barnevernet i kommunen, da gikk saksbehandler og langtids-sykemeldte seg.
Se vår hjemmeside på http://home.online.no/~vivian-i (barn og familie) jeg oppfordrer flere til og organisere seg mot uvesenet og lage sider som dokumenterer arbeidsmetodene til barnevernet.
Med hilsen
Are

Navn: Knut Enebakk
Epost:
knut.enebakk@chello.no
Dato:
08. april 2005
Kommentar: Viser til omtale i Brønnøysunds Avis: http://www.ba-avis.no/nyheter/article16460.ece

Norge skal være ett demokrati hvor brudd på menneskerettigheter ikke skal skje. Her i landet er det ikke lov å diskriminere innvandrere og forskjellige andre grupper. Men hva med alle de barnefamiliene som blir diskriminert av barnevernet. Denne barnevernsaken viser igjen at norske myndigheter ikke gjør som sivilbefolkningen vil og at det sunne folkevett ikke gjelder i mange barnevernssaker. Barnevernet er ett forferdelig regime. Noe må være galt når vi har ett barnevern som det står en gufs av, bare vi hører navnet og som sivilbefolkningen føler frykt for. Folk vil ikke ha barnevernsfolk inn i hjemmet sitt og oppleve den nedbrytende virkningen som det medfører.
Å gå til domstolen i barnevernssaker er ofte en god vits når foreldrene ikke har begått noen forbrytelse mot sine barn. Det er ellers kjent at det lyves i norske domstoler, ja også i barnevernssaker lyver barnevernets vitner i domstolen, det har jeg selv hørt.
I denne aktuelle barnevernsaken så har sikkert foreldrene og barna sorg nå. Dette var nok en barnefamilie som ble ødelagt av barnevernet. At det går an!!!
Beste hilsen
Knut Enebakk
  

Navn: Trine Dahl Oanes
Epost:
kampenomlivet@yahoo.no
Dato:
07. april 2005
Kommentar: Takk for en flott side!
Det er bra noen tar seg tid til å lage en slik side som dette! Jeg oppfordrer alle som har problemer med barnevernet å kontakte Mona Lygre. Jeg har selv nylig organisert meg i gruppen Familiens selvstendige rett. Besøk meg gjerne på http://kampenomlivet.tripod.com for å få vite mer om hvem jeg er.
Sammen er vi sterkere og vi skal ta opp kampen om livet. Kampen om å få leve sammen med barna våre er den viktigste kampen vi kan kjempe.
La rettferdigheten seire!

Navn: Marianne Haslev Skånland
Epost:
Dato:
03. april 2005
Kommentar: Om en som er fjernet fra sin opprindelse - og som lengter

I min barndom fortalte min mor en historie fra for hundre år siden, visstnok sann, som hun hadde lest om:
En sirkusdirektør i England var fortvilet. Sirkusets elefant var blitt mannvond. Den var begynt å opptre aggressivt, den som tidligere hadde vært så snill. Og elefanten var verdifull. Direktøren hadde absolutt ikke penger til å kjøpe en ny, og tapet av elefant var ille for sirkuset.

Til slutt bestemte han seg for at elefanten måtte skytes. Og det ville han tjene penger på hvis han kunne, så han annonserte det som en ekstra "sirkus-forestilling", med inngangspenger. Brutalt? Ja. Kynisk? Ja. Råere enn det som daglig foregår innen deler av dyre-industriene i mange land? Neppe. Hva med dem som kom, nyfikne, for å se på - minner det om noe? Ja, om branner hvor skuelystne strømmer til. Om offentlige henrettelser av mennesker - det er ikke så mange hundre år siden det foregikk i våre egne land, og fremdeles er det folkeforlystelse i en lang rekke land vi ikke liker å sammenligne oss med.

Elefanten var ledet ut på plassen, innenfor en innhegning med solide sperringer.  Men en fremmed kom løpende til sirkusdirektøren og forlangte å få gå inn til elefanten; han trodde han kunne hjelpe så den ikke behøvde å skytes. "Er De gal, mann?" "Nei, jeg tar selv ansvaret." Etter parlamentering ga direktøren seg, men fikk gjesten til å undertegne en erklæring hvor han skrev at han selv hadde bedt om å få gå inn, var blitt grundig advart om hvor farlig elefanten var, og tok det fulle ansvar.

Mannen gikk inn i innhegningen. Han begynte å snakke halvhøyt til elefanten. Den kom truende imot ham, men så stoppet den. Den lyttet, og deretter gikk den langsommere bort til ham, la hodet ned mot ham og snodde snabelen - forsiktig - rundt hans arm. Så utstøtte den noen halvhøye trumpetstøt som hørtes vemodige ut, og rugget seg fra høyre til venstre, høyre, venstre.

Elefanten og gjesten snakket mere sammen. Så gikk de rolig rundt i innhegningen, tett omslynget.

Ute av innhegningen igjen sa gjesten til sirkusdirektøren: "Nå vil den være snill i lange, lange tider. Den er vokst opp i India, i et miljø hvor elefanter gjør tungt arbeid sammen med mennesker som leder arbeidet. Den savner sitt hjemland, sitt hjem, og jeg snakket til den på hindustani, som den har vært vant til å høre, og som den forstår flere dusin ord av og husker godt. La den i det minste få besøk av noen fra dens hjemland så ofte som mulig. Den lengter."

Gjesten tok så avskjed. Da den forundrede direktøren fikk summet seg til å se på den underskrevne erklæringen, så han at underskriften var "Rudyard Kipling".

Jeg glemmer aldri den vemodige historien og mine foreldres gode, varme stemmer.
Marianne Haslev Skånland

Navn: Are Isaksen
Epost:
areisa@start.no
Dato:
02. april 2005
Kommentar: Hei!

Stå på alle sammen, sammen kan vi få noe til derfor må alle kjempe for seg selv og andre i samme situasjon.
Se Vår hjemmeside. http://home.online.no/~vivian-i/index.cfm
Vivian og Are


Navn: Mor til tre
Dato:
30. mars 2005
Kommentar: Takk!

Kom over denne siden etter tips på et annet nettsted. Ville bare si at dette er et flott tiltak! Kanskje jeg en dag orker å sette ned på papiret hva vi har gått igjennom. Men for denne gang ville jeg bare si TAKK! Takk for noen orker å lage et slikt informasjonssted.


Navn:
Are og Vivian
Epost:
areisa@start.no
Dato:
03 feb 2005
Kommentar: Hei. Flott side!
Hei.
Syntes det er flott at noen har overskudd og mot til og drive en slik side, når man er rammet av barnevernet mister man motet og føler seg nedverdig. de overkjører foreldre og familie uten og prøve å få dialog med familie.
I vår situasjon gikk det 5 uker fra de hentet barna uten varsel til de begynte og sjekke saken, alt var på bakgrunn av et brev fra en datter av min kone som var blitt uenig/sjalu med sin mor.
Mere skulle ikke til, vi er begge i full jobb og har alltid passet på barna og gjort vårt beste, uten noe hjelp fra noen.
M.v.h Are og Vivian


Navn:
Jorunn Nilsen
Epost:
fam_rettigheter@yahoo.no
Dato:
26 jan 2005
Kommentar:
Leste om den tidligere stortingspolitikeren som ble arrestert på Mallorca av norsk politi fordi hun hadde flyttet til Spania med sine to tenåringer. Norske myndigheter kaller det barnekidnapping. Nå er det slik at alle har lov til å flytte ut av ethvert land også sitt eget, uten at det skal medføre forfølgelse. jamfør menneskerettighetsregel. Det er også slik at barn i henhold til United nations regler om barns rettigheter sier at barn har en rett til selv å bestemme hvor de vil bo når de har fylt syv år. I norsk b.vernlov heter det at barn skal alltid høres når de har fylt tolv år. I denne "SAKEN" hadde moren bedt b.vernet om hjelp i en periode. Man ser igjen at den enkelte kommune misbruker "hjelpetiltaket" slik at det blir foreldre som blir kriminalisert når de ønsker at " tiltaket" skal opphøre og ikke når fram, men velger å flytte fra maktovergriperne. Denne "saken" er hårreisende i likhet med de fleste b.vern "saker" i Norge.
 
Selv opplevde jeg og min sønn personforfølgelse i Spania i fra norske myndigheter, flere norske politifolk var i følge Spanske media i Spania for å "bistå" spansk politi i konflikten med separatist organisasjonen ETA. Samtidig sørget de for å drive spaning på mennesker som hadde flyttet ut av Norge. Vi var der utelukkende for å få dømt Oslo kommunes kidnapping av Morten Lopez Fjellstad som er spansk statsborger. Vi opplevde blant annet norsk sosialkonsulent ansatt i familiekontor der vi bodde som hadde tilgang til datasystemet i kommunen og som gikk inn å gjorde forandringer i offentlige dokumenter i kommunen i Spania. Vi opplevde at tidligere fostermor og hennes svoger som er politimann leide seg inn i samme boligblokk som vi bodde. De hadde med seg en fosterdatter som er av latinamerikansk opprinnelse (Argentina). Hun var så "heldig" å få gå på gitarkurs i et år der nede. "Målrettet" barnevern må jeg si.
Dåvøy har nå vært i Amerika for å "lære" en metode for å "gå" inn i hjemmene og gi "bistand". Det er antagelig viktig for Dåvøy å komme med fremstøt fordi Norge faktisk er anmeldt til United Nations for brudd på FN konvensjonen om barns rettigheter.


b-maehla@frisurf.no
Dato:
16 jan 2005
Kommentar: Det norske barnevernet.

Kan hende er det slik at det gjør livet lettere for deg å vite at noen hvet hvordan du har det! Leser i gjesteboken om saker som angår barn. Har også mottatt mange saker pr. telefon fra det ganske land. Slik jeg ser det er det  ganske mange som jobber i det omtalte barnevernet som har en ganske stor jobb å gjøre med seg selv! Lær av barna.
Vennlig hilsen Bjørn Mæhla http://home.no.net/bjormahl HA EN FIN NY DAG!


Navn:
Karin S Woldseth
Epost:
ksw@stortinget.no
Dato:
07 jan 2005
Kommentar:
Jeg vil ønske  dere et riktig godt nytt år. Kjempebra side, og mye både hårreisende og interessant å lese. Jeg skal gjøre hva jeg kan fra mitt ståsted, for å endre på systemet. Håper vi kan samarbeide godt i året som kommer, vi har en lang vei å gå. Men den er lettere å gå hvis vi går den sammen.
Karin

Name: E.G.
Date: 29 Oct 2003
Comments: Siden har blitt kjempe bra. Mer oversiktlig. Flott. Godt at den blir oppdatert nå.
 

Name: Sissel
Date: 31 Oct 2003
Comments: Nå har dette nettstedet virkelig blitt oversiktlig og informativt, stor honnør til redaksjonen! Det er på tide at det blitt større åpenhet rundt Barnevernet og deres arbeidsmetoder, ikke for å angripe enkeltpersoner i Barnevernet, men for å hjelpe de barna som urettmessig blir tatt fra familien. Jeg tror at alle mennesker blir styrket av å vite at de tilhører og er elsket av sin egen familie, til tross for at problemene kan virke uovervinnelige i enkelte perioder av livet. Jeg ønsker dere lykke til videre i arbeidet, og håper at riktig mange vil besøke siden deres, og bidra med egne historier for å kartlegge hvordan Barnevernet jobber i dag, og hvordan det kan gjøres bedre.
 

Name: Arild Holta
Email: arild.holta@monet.no
Date: 04 Nov 2003
Comments: Fornyelsen av sidene har vert bra. Dere har tilpasset dere til flere "skjermstørrelser". Det gir en mer profesjonell "look". Ellers var det oversiktlig. Vi står sammen i mot et barnevern som ikke har så alt for mye med vern å gjøre. Leste nettopp påstanden at barna påvirkes 50% av arv, 40% av miljøet utenfor hjemmet og 10% av hjemmet. For disse 10% tar man da barn fra foreldre av stort sett "pirke-årsaker". En autoritet (? Torgersen) ved Oslo universitet hevder det mer moderne tallet 60% for medfødt adferd. Til tross for slike tall oppfører barnevernet seg som om 95% av alt galt skyldes foreldre. Det er en veldig farlig galskap!
 

Name: Vidar Haugen
Email: haugenvidar@hotmail.com
Date: 09 Nov 2003  
Comments: Og nå har "barnevernet" i Tromsø klart å bortføre den 14-år gamle jenta. HVA KAN GJØRES FOR Å STOPPE "BARNEVERNET"?
 

Name: Ann-Sissel Emaus
Email: emaus@c2i.net
Date: 11 Nov 2003
Comments:
Vi er overkjørt av rettsvesenet, hva kan vi gjøre for å hjelpe Svanhild jensen å få barna tilbake? Må vi gi opp? Er det slik vi skal ha det i Norge?
 

Name: Inge Askildsen
Email: 90624801@mobilpost.no
Date: 11 Nov 2003
Comments: Hei dere. Såg på "Standpunkt" vedrørende Barnevernet. Er rett og slett bare vettskremt. Har inntrykk av at til mer kritikk som kommer ut, til villere blir det. Tror at det er på tide å legge vekk noe av "fagkompetansen" og rett og slett ta fram gammel sund fornuft og vanlig folkerett. Kanskje bør det sees litt nærmere på som læres i undervisningssystemet på dette feltet. Ble også skremt da jeg leste fra dommen i SVANHILDSAKEN. Der tok dommen avstand mot at Svanhild hadde leid inn andre sakkyndige som ikke mente det samme som rettens sakkyndige da de var innleid. XXXXXXXX osv. Kunne ha skrevet mye mer, men blir bare frustrert. Hilsen far til 3 voksne barn, snart 60 og enkemann. Men til slutt: Ros til de i barnevernet som som bruker sundt bondevett og varme. Det er helt sikkert mange av de.
 

Name: Unn-Edel
Date: 12 Nov 2003 
Comments: jeg har mistet mine to små, barnevernet plasserte dem bort etter et hastevedtak, på 48 timer. klokken tolv så møtte jeg og barnefaren opp (som nå har tatt livet av seg), og fikk vite at barna var tatt ut av barnehage og skole, og bestemor og barna var på ukjent adresse. med redsel for at vi skulle kidnappe dem? hva måtte ungene tenke når de plutselig ikke skulle være med oss lenger? da sendte de jenta på 7 til bup i karasjok. jeg ble urolig. barnevernet har i alle år latt være å ta ansvar for det som jeg nettopp skrev om. finner dem ikke problemer hos meg så PRODUSERER dem problemer. dem sender jenta til bup, fordi de skrev i et brev at de var pliktig til å innformere jenta på 7 på hva som skjer. de sender henne til bup. blir så sint at de ikke tør å se jenta i øynene selv for å innformere. dem sender henne til bup. det har jeg opplevd gang på gang at de skyver ansvaret fra seg. det hører med at det har vært minst 7 barnevernsansatte på saken som har pågått siden 1996.i fjor 2002, så som lyn ut av klar himmel ,så skjer dette at de tar barna. jeg følte da at det begynte det å roe seg fra barnevernets side. det er mange som har sagt at det er gått prestisje i saken. er enig med john alvheim at dem ikke tar barn fra rike høytstående familier? det innrømmet til og med en i barnevernet i hammerfest at dem unnlot å gripe inn i slike saker på et innformasjonsmøte.man kan si om barnevernet at STOR MAKT, LITE KOMPETANSE. jeg har hele tiden hatt stor tro på at barna har det best hos sin mor. jeg kan nevne mange eksempler hvor jenta har visket til meg i mobilen forskjellige folk hun er redd, etter hun har kommet i det nye hjemmet. jeg ser stor forskjell på henne. minste gutten draes i to retninger. men hører man lenge nok at man er udugelig, så til slutt trur man det. det er bevist.
 

Name: Bitten Græsvik
Email: l.a.b.graesvik@kjemi.uio.no
Date: 12 Nov 2003
Comments: Vi må bare kjempe videre. Barna blir ikke tatt hensyn til i disse sakene. Det er hele tiden foreldre og nettverk som blir gransket. Hav lærer egentlig disse "velutdannede" menneskene om omsorg. Deres pensum på utdanningen går jo mest på finne problemer ikke å se på gode løsninger og hva som ligger der av resurser hos familiene det gjelder. Noe må gjøre straks før flere barn blir ødelagt.
 

Name:
Date:
13 Nov 2003
Comments: Kjempefin side!!! Jeg følger med i sakene i media, spesielt Svanhild saken og dette IQ- opplegget, og spørsmålet slår meg, blir alle fosterforeldre IQ-testa?? Jeg vet om en jente i fosterhjem som verken får intellektuell eller følelsesmessig stimulering, det er helt forferdelig å stå å se på. Jeg vet det er blitt 'sagt ifra' men da er det de som sier i fra som er ute etter å lage trøbbel. Hvorfor blir aldri bekymringsmeldinger mot fosterhjem tatt alvorlig?? Siden 1997 må fosterforeldre gjennom kurs å slikt, men hva med de som blei godkjente fosterhjem FØR 1997, har de i det hele tatt blitt psykisk vurdert???
 

Name: Susane Andersen
Email: suan@get2net.dk
Date: 15 Nov 2003
Comments: Hej. Jeg er en dansk kvinde, som med stor interesse har fulgt Svanhild-sagen. Jeg selv er medlem af bisidderforeningen her i Danmark. Det skræmmer mig vældig meget, at systemet har så stor magt over folks liv. Kan det være rigtig ??? NEJ, vi må stå sammen... Vores hjemmeside er www.bisidderforeningen.dk. Se den gerne.
 

Name: Morten Eide
Email: mor-eide@online.no
Date: 16 Nov 2003
Comments: Det var meget godt å finne denne siden etter avisartikkelen fra Trondheim. Jeg har selv opplevd at tre tenåringsjenter ble plassert i fosterhjem. Vi hadde da tre mindre barn også som fikk være hjemme med oss. De store er nå "barnemisjonærer" hos Enevald Flåten (Levende Ord). Da jeg ikke ville at barna skulle bruke også all fritid der i sekten, men heller delta i det offentlige rom, ble det alvor. Vi tapte for tre år siden. Ledere i sekten overtok omsorgen. Bare de med ressurser kan anke. Uretten er mye større enn allmennheten vet. Mist allikevel ikke motet.
 

Name: Tore W. Tvedt
Date:
05 Dec 2003
Comments: Gratulerer med en fin side. Dere er modige og flotte personer som tør å stå opp mot en allmektig stat som stjeler barn som det passer dem. Lykke til videre!
 

Name: Dagfinn Oterhals
Email: doterhal@bgnett.no
Date: 09 Dec 2003
Comments: Dette er blitt en flott side som er oversiktelig og grei og lett å finne frem i . Jeg håper dere får lov å legge ut alle avisartikler om barnevernet på denne siden . Det hadde vært moro å sett hvor mange saker det hadde blitt på et år.Det er altfor mange intetanende mennesker som fortsatt har god tro på barnevernet, helt til det plutselig rammer dem selv og deres familie. Da blir det x-files.
 

Name: Marianne Haslev Skånland  
Date: 13 Dec 2003
Comments: Bergen 12. desember 2003.
I skumringen nå, mens det går mot en vemodig jul: En hilsen til barna og familiene som er barnevernets ofre. Det er en ufattelig tragedie som våre myndigheter lar utvikle seg. Stadig flere liv legges øde av meningsløst skadeverk. Fra en (meg) som tror jeg forstår, selv om det ikke har rammet meg personlig, sender jeg dere en bønn til Kristus og et inderlig ønske om en jul som Vårherre ad sine uransakelige veier kunne gjøre velsignet og gledelig.
Marianne.
 

Name: 
Date: 06 Jan 2004
Comments: Hvordan kan vi få til noen som kan undersøke de skader en får både fysisk og psykisk etter å bli utsatt for bv sin maktovergrep. Jeg lurer på hvorfor noen politikere kaller det for enkeltsaker, de sakene som kommer i media. Det er bare en brøkdel som kommer frem i media. vi var innunder bv i mange år og ingen spurte verken barn eller foreldre hva vi synest om bv. Det må jo finnes flere av oss som har fått sår som ingen kan se etter å kjempe mot bv. VI vant men jeg tror ikke at sårene noen gang vil kunne gro. Vi går alltid redd for at bv skal komme inn igjen.
 

Name: Marianne Haslev Skånland
Date: 09 Jan 2004
Comments: Kjære Barnas Rett.
Jeg ser at det nå er kommet en del posteringer her i gjesteboken om innlegg fra noen i Vigrid, som visstnok også har satt inn på sin egen nettside en lenke til Barnas Rett. Jeg synes svarene fra Barnas Rett er logiske og fornuftige.
Der står det også at gjesteboken selvfølgelig ikke er noe debatt-forum, og det jeg skriver her, er derfor kanskje over grensen (og altfor langt – jeg skjems). Hvis redaksjonen synes det, kan de gjerne fjerne "innlegget" mitt igjen – uten at jeg blir fornærmet. I forbindelse med "Rune" som vil holde seg unna Barnas Rett fordi Vigrid øyensynlig er enig med Barnas Rett når det gjelder barnevern og viktigheten av familien, kom jeg til å tenke på at akkurat sånn er det politikerne gjør det lettvint for seg selv også, for ikke å snakke om at pressen gjør det:
FORDI sterke krefter i FrP vil forsøke å hjelpe barneverns-ofrene, så vil FrP's opponenter og motstandere IKKE hjelpe bv-ofrene. Det er først og fremst om å gjøre for dem å holde seg inne med de trender som er populære ved å distansere seg fra FrP, og de tar da ikke hensyn til at de på den måten sviker ofrene for sosial-statens ødeleggelser.
Når gir jo ikke "Rune" seg ut for å være noen politiker, en som vil ha makt og innflytelse over andres liv, og han skal derfor ikke personlig fordømmes, hverken for feighet eller for å gjøre noe galt. Hans innlegg bare fikk meg til å tenke på hvor ofte vi lar vår handlemåte eller holdning til et spørsmål forme av HVEM som på forhånd er enig eller uenig med et synspunkt.

Det er utvilsomt sånn vi ofte MÅ forholde oss i det praktiske liv. Vi kan ikke undersøke alt til bunns selv, så vi må i atskillig grad støtte oss på hva de mener, de menneskene vi fra før av stoler på, og de vi absolutt ikke stoler på og er generelt uenige med. Men denne måten å la sine meninger og sin handlemåte forme på har altså en betydelig akilleshæl: vi kan komme til å dilte med og unnlate å ta personlig ansvar i spørsmål der vi burde har sagt imot selv overfor våre kjære venner.
Denne typen resonnement finnes godt uttrykt hos Sigurd Hoel i hans roman "Møte ved milepelen" (min absolutte favoritt blant Hoels bøker). Den handler om norske nazister før og under siste verdenskrig, om alle de PERSONLIGE og noen ganger tilfeldige grunnene til at nordmenn kunne bli nazister. Tankegangen hos en av dem beskrives slik: han sluttet seg til nazistene fordi en som hadde svindlet fra ham en liten foss og et sagbruk, var "god nordmann", og det denne svindleren mente, kunne aldri i livet være rett, ikke på andre områder heller.
Det finnes utvilsomt galninger, og andre jeg er sterkt uenige med, som er IMOT tvangs-sterilisering, blant annet slike som av ymse ideologiske grunner er imot enhver form for barnebegrensning. Skal jeg av den grunn være FOR tvangs-sterilisering? Det er mange, særlig kommunistisk-ideologisk orienterte mennesker, som har vært IMOT nazismen. Jeg er IKKE enig i kommunistisk tankegang. Skal jeg derfor la mitt generelle syn på kommunistenes meninger styre hva JEG skal mene, slik at jeg skulle erklære meg FOR nazismen? Slike ufornuftige resonnementer, som så ofte dominerer både i politikk og i forholdet mellom enkeltmennesker, fører jo nettopp i grøften, og man må vel streve så godt man kan for å ta selvstendig stilling til en sak, også når man har sterke reservasjoner mot de grupper som er involvert i den.

Jeg synes det ville stillet seg anderledes på Barnas Retts nettsted hvis Vigrid begynte å gi uttrykk for sine egne propaganderende synspunkter i sin postering på Barnas Rett. Da burde redaksjonen heller ha fjernet posteringen. Tilsvarende: Jeg har sterke meninger om klimaanlegg, om dyrevern, om landbrukspolitikk, om økonomisk politikk, om EU, om musikk, om støy. Hvis jeg begynner å skrive om det på Barnas Rett, bør det utvilsomt fjernes.
Hilsen Marianne HS.
 

Name: Jacob
Date: 12 Jan 2004
Comments: Har også opplevd å møte barnevernet, som for meg minner om en gjeng jenter med dårlig selvtillit, som prøver å kompensere ved å gjøre seg større og sterkere enn sine klienter. Min teori. Jeg har en datter, som bv fremdeles vil ha tak i. Hun har det bra i dag, heldigvis. Men det var ikke måte på hvor mange negative egenskaper jeg hadde i den etatens øyne. Ikke særlig fordelaktig for barnet. Denne siden er nok farget av saker der bv har handlet helt galt. Helhetsbildet er nok ikke slik, men i mine øyne samstemmer etaten med det gjengse bildet. Det handler om makt og alt etaten gjør for å vinne sakene og få fram viljen sin. Men er det alltid en fordel for barna det gjelder?
Name: Marianne Haslev Skånland
Date: 13 Jan 2004
Comments: Jeg ser i artikkelen om det nye bv-utvalget at fylkesmann Røsjorde avslo å sette tidligere bv-barn i utvalget; det skal kun bestå av objektive personer. Og så setter de inn f.eks Karen Hassel! Hun har publisert og uttalt svært betenkelige greier, og leder statens adopsjons-ditt-og-datt, på basis av hvilket hun uttaler at adoptiv-foreldre jevnlig må regne med avvisning og fiendtlighet fra sine adoptivbarn i årevis (stemmer bra med forskningen omkring adopsjon), men som sakkyndig vitne i Adele Johansens bv-sak uttaler hun det stikk motsatte! – Og så setter man inn i utvalget Knut Lindboe, som har skrevet lærebok om bv-rett og som nylig hevdet at rettssikkerheten i bv-saker var ekstremt høy i Norge!
Barnas Rett! Det er særdeles nyttig at dere lenker til slike artikler; det er viktig å se faresignalene i hva "fag"miljøene driver med under dekke av sin "ekspertise".
Name: Annicka
Date: 14 Jan 2004
Comments: Har datter i fosterhjem. Før 1.1.03 skulle fosterfam sette barnetrygden på egen konto dette skriver de under på i fosterhjems avtalen. Tilsynsføreren skulle sende regnskap til bv, men det ble ikke fulgt opp. 14 år uten regnskap. Barnev innrømmer feil men mener de ikke behøver å betale tilbake. Underslag er det, sitter man som kaserer å ikke fører regnskap samtidig som man tømmer kassa i en idrettsforening blir man anmeldt. Nå tar verken kommune eller fylkesbarnevernet ansvar. Min datter er blitt psykisk utviklingshemmet etter hjernesvulst og vill aldri bli rik. Det er snakk om over ett hundretusen. Jeg trodde barnevern og fosterhjem skulle ivareta barnas interesser. Biologiske foreldre er barnas verger og har innsyn i barnas kontoer. Be om utskrifter. Er lei arrogansen. Jeg har stevnet bv for retten.
Name: Signe-Lise Granlien
Date: 16 Jan 2004
Email: signegra@online.no
Comments: Godt nytt år til alle dere der ute som sliter med å få lov til å holde barna deres inntil dere. En menneskerett skulle man tro, men ikke for alle tydeligvis. "noen" har satt seg opp som gud og utvelger for en norm ingen kjenner fasiten på. Vi slet med den ene jenta vår i våres, men hjelp fra ressursmennesker på disse sidene, red vi av stormen uten å måtte bruke de offentlige "hjelpeapparatene" i kommunen vår. Takk til dere, og spesielt da til Rune Nilsson, Marianne Haslev Skånland, og Joar Tranøy Har gjennom dere (barnas rett) lest om erfaringer som gjør at vi passer oss for "øvrigheta". Hjertet mitt gråter for alle barn og store som savner sine, og jeg ber til min Gud for dere alle. Kan jeg gjøre mer? Vi er så maktesløse og små, men jeg håper det hjelper at jeg kan være en venn for de rundt meg som også sliter med sitt. Det er nå to familier i vennekretsen som har hatt med barnevernet å gjøre, heldigvis med bra resultat. Det er ene og alene fordi barna har vært for store til å manipuleres for mye med fra bv`s side (tror jeg), for på tross av hva bv tror, så ser og observerer vi fritt. Takk til alle som har ressurser og mulighet til å sloss for våre barn.
Name: Trine
Date: 17 Jan 2004
Comments: Hei alle dere som føler at BV ikke fungerer bra nok i dag som en institusjon. Jeg mistet omsorgen for mine barn våren 2003. Mitt største tap var at barna ble plassert i forskjellige hjem. Jeg KUNNE ikke ta hånd om noen av dem, det ser jeg i dag. Opplever faktisk at BV tar hensyn til både mine barns, familiens og mine egne behov til samvær selv om jeg ønsker å ha de oftere sammen med meg. Fosterfamiliene viser oss stor forståelse og til og med respekt, og vi samarbeider utrolig godt. Takk for en fin side. Skulle ønske dere kunne være litt mer nyansert. Det fungerer faktisk veldig bra i mange tilfeller også, selv om det er saker som ikke fungerer så bra.
Name: cecilie moen
Date: 18 Jan 2004
Comments: kjempe fin side..
Name: David
Date: 19 Jan 2004
Comments: Jeg er en gutt på 17 år, jeg vil melde min x stedfar til politiet, for grov vold. Dette hente da jeg var 8-9 år. Jeg hadde ingen rettigheter da jeg var barn. Jeg håper at jeg har det nå? Det værte er at min lillebror bor hos min stedfar nå. Og han har ingen rettigheter han heller. Han sier at pappa slår meg, og stenger meg inne. Det er ingen som tror på unger. Min stedfar jobber i komunen og har en fin tittel. Ingen trodde mamma. Min lillebror trygler, tigger og ber om å få bo hos meg og mor. Han er 8 år. Jeg vil være anonym, håper det ikke gjør noe.
Name: jan-thore håkelen
Date: 21 Jan 2004
Comments: jeg har dårlig erfaring med hvordan bv arbeider det virker som om dem er ute etter kvantitet og ikke kvalitet, dem tar en setning ut av et sammendrag og plutselig har vi en bekymringsmld.
Name: Monarkist
Date: 22 Jan 2004
Comments: Det her var skuffende! Jeg gikk inn på adressen www.detkongeligeslott.no, og da kom jeg hit!!
Name: Gry
Email: aki3@broadpark.no
Date: 24 Jan 2004
Comments: hei . bra side dette!. jeg selv har 3 barn i fosterhjem... må bare si at jeg syns d er forferdelig av barnevernet å gjøre slik mot svanhild og andre... jeg vet selv hvor brutal de kan være... vært igjennom en del rettssaker og ingen bryr seg egentlig om de få positive tingene folk sier om en... de gjør jo alt for å ødelegge mulighetene man har for å være mor i det hele tatt.. de gjorde det for meg iallfall.. jeg , pågrunn av alt jeg har vært igjennom fått alvorlig depresjon.. og tilgir aldri barnevernet. men jeg håper at noe blir gjort . at ting endrer seg drastisk!. jeg håper og at jeg får se mine barn 6 ganger i året og i stedet for 4 ganger, 8 timer tilsammens...... håper svanhild i alle fall får sine tilbake :)
Name: unn-edel
Date: 31 Jan 2004
Comments: jeg leste om anita saken i bodø, hvor dem hadde anne fladvad som advokat. jeg er glad på deres vegne at de fikk tilbake barnet. det er så synd at avisene ikke følger opp andre saker hvor barna blir tilbake ført til deres biologiske foreldre. Over til noe annet. noe som fikk meg til å stoppe opp å tenke var noe jeg leste i et ukeblad. "når man skal lære noe så gjentar man ting gang på gang for å lære. samme er det for de som går til terapi, gjentar og gjentar vonde ting slik at de aldri kommer ut av det. forblir i psykiatriens jern klo .slik blir det med de som går i terapi programmert til å bare tenke problemer. jeg trur enkelte psykologer tolker for mye. har hørt folk si at de har fortalt noe og psykologen har tolket det helt bort i natta. men terapeuter har tittel og uansett hvor livredde de selv er ,så klarer enkelte å få klientene sine til å føle seg dumme. hører og at noen terapeuter er redde for å gi slipp på klientene sine .de må jo ha noen som går til dem for at de skal få lønn. og nå psykologene hører at det er noen som ikke orker mere terapi ,så sier noen som har sluttet å gå der, at de blir vettaskremte og stresser og prøver å finne mer som må prates om, og løses. dem er redd for å slippe klientene sine som har gått der i årevis fri. det sies at de aldri blir ferdige å analysere. enkelte sier at det har blitt bedre etter at de sluttet hos terapeut. noen sier spesielt med en terapeut her på plassen, at hun ble nesten hvit i ansiktet når de ville slutte, og hun sier panisk at de ikke trengte å gå til noe lege på et år hvis det kom opp noe problemer. synes etter det jeg hører så er det visse folk som selv trenger terapi. psykologer er tydeligvis en egen rase. med hilsen unn-edel
Name: Heidi
Date: 03 Feb 2004
Comments: Barneværnets grusomheter mot våre barn er et bevis for at det Norske rettsystem ikke fungerer. Det Norske samfunnskontrollerende Barneværn er en søppel plass. Om 20 år kan vi voksne og barna søke erstatning for det som skjer i dag, ikke før tror jeg. Barna tilhører familien ikke staten.
Name: Heidi
Date: 08 Feb 2004
Comments: Det ble meg fortalt at Svanhild Jensen to døtre skal adopteres bort til barnløse? Er dette et nytt bestillings verk? Skal tro hvor lenge disse har hvert på listen for å adoptere? Jeg har hørt om flere slike tilfeller. Dette er galskap og må stoppes.
Name: jorun
Date: 18 Feb 2004
Comments: Er det mulig å opprette et arkiv for samtlige artikler om barnevernet og dets overgrep? Alternativt en link som gir et kort resymé for innhold slik at nye som blir utsatt for overgrep kan finne igjen "sin" sak. Grunnen er at jeg tror at flere saker har alt for store likhetstrekk til at det er tilfeldig.
Name: Redaksjonen v. Nina
Email: post@barnasrett.no
Date: 18 Feb 2004
Comments: Hei Jorun.
Hensikten med BarnasRett er nettopp å samle artikler som omhandler barnevern. Delvis utgjør vår artikkelsamling dokumentasjon over en etat som har utviklet seg i svært familiefiendtlig retning. Vi håper også at mange vil kjenne sin egen sak igjen i det de leser fra andres saker. Det er vårt ønske at våre lesere skriver og forteller om sin opplevelse, slik at vi kan legge ut disse erfaringene. Vil man identifisere saksbehandler etc. så kan det være til stor nytte for andre. Innlegg kan også anonymiseres hvis det er grunner for det. Under "Konkrete Saker" har vi samlet flere artikler om samme sak. Videre anbefaler jeg deg å se på siden "Nyttig" hvor vi linker til vurderinger av offentlige ansatte som har opptrådt på krenkende og løgnaktig vis overfor barnevernofre. Håper du finner noe som kan være til hjelp. Du må gjerne ta kontakt med oss. Hilsen BarnasRett v. Nina.
Name: Kjell
Email: kjmar@online.no
Date: 19 Feb 2004
Comments: Hallo! En kjempeflott side, som fyller et stort hull i den offentlige debatten. Takk for linken til siden min "Kjerringa mot strømmen".
Name: Tittel: husmor
Date: 19 Mar 2004
Comments: Barneværnet er omsorgssvikt. Barneværnet er et samfunnsproblem. Barn omplasseres som hundevalper. Det Norske Kari Killien Barneværn er som bibelen den vrange og den falske lære om hvordan et samfunn skal være. En syk politikk fra USA, fra et sykt menneske. Jeg er ganske sikker op at hun skriver om seg selv og sin egen omsorgsvikt, som barn. Denne politikken har ingen verdier for et barn å vikse opp i. Jeg vil aldri føde flere barn, slik det er nå.
Name: Eliasen, Danmark.
Date: 26 Mar 2004
Comments: Set vores artikel fra Danmark idag den 26/3-2004. Vedrørende DANNUS 8 års fødselsdag. Der står flere artikler på den Danske Borgerdebat www.borgerdebat.dk. Der kan også debateres på siderne under Generaldebat eller under børn. Hilsen fra DK.
Name: Michael Rusch
Email: michaelrusch@gmx.de
Date: 29 Mar 2004
Comments: Very nice site! Best wishes from Germany, Michael.
Name: anonym
Date: 30 Mar 2004
Comments: jeg synes dere har en veldig bra side. det beste er at man har muligheten til å lese hele "du ¨må ikke sove" diktet.
Name: eva Løvgren
Email: eva.lovgren@jotun.no
Date: 05 Apr 2004
Comments: Hei Kjempefint jobba. Håper dette fortsetter da barnevernsystemet slik det er i dag ikke fungerer. Det er helt forferdelig hvordan enkelte turer fram. I Sandefjord her vi en barneverns konsulent ved navnet Tone Matilainen som skulle vært på svartelista + hennes sjef
Name: Asger Weber
Email: AWP@pc.dk
Date: 17 Apr 2004
Comments: En ny verden starter med et barn - således også vores jord - pas godt på dem begge !
Name: thea
Email: thea_sport@hotmail.com
Date: 01 May 2004
Comments: har barn rettigheter til og si at voksne skal røyke ute?
Name: Vilje Undis Hansen
Date: 04 May 2004
Comments: Hei hei! stå på hele hurven. Barna er framtiden vår. Vi elsket og vi fødte alle dem Og vi ønsker oss et hjem ,for de store og de små. søskenflokken og . og i første hånd så velger barna de ,der hvor den dyrebare kjærlighet vi vil gi. Så det så.
Name: Monica
Email: www.monsen36@hotmail.com
Date: 08 Jun 2004
Comments: Er det barnevernet som etat dere er i mot eller er det enkeltsaker dere reagerer på? Hvis dere mener at barnevern er bare fanteri er ikke dette forumet noe for meg. Kan jeg få svar på det spørsmålet?
Name: Anita Hornstuen
Email: ahornstuen@yahoo.no
Date: 13 Jun 2004
Comments: Til Joar Tranøy! Leste din andre artikkel vedr. "ADHD diagnose kun en undskyldning". Med din høye utdannelse hadde jeg nok ventet meg noe helt annet, men jeg er jo bare enslig Mor med ei datter som har ADHD så jeg vet vel ikke bedre! Min datter fikk sin diagnose da hun var 15 år og frem til da var hverdagen et helvete. Utagering, sette fyr på ting, stjeling m.m. Jeg fikk også stillet diagnosen ADD pga. at jeg hadde så mange likhetstegn da jeg var på alderen til min datter. Etter at vi begge startet på ritalin (nå Conserta) ble alt mye bedre. For min egen del var det som natt og dag. Dine artikler er et hovmod mot virkeligheten til veldig mange av oss! Det forklarer hvorfor jeg brukte så mange år før min datter ble utredet, takket være uvitenhet og redsel for å sette en diagnose på et barn. PP-tjenesten og BUP nektet å utrede henne fordi all skyld ble lagt på meg. Takket være en privat spesialist i Oslo ble det endelig satt i gang riktig behandling for min datter. Anita Hornstuen.
Name: Anne Setervang
Email: anseter@online.no
Date: 07 Jul 2004
Comments: Jeg har selv opplevd forfølgelsen og stigmatiseringseffekten i barnevernets nedbrytende fremgangsmåte. De tok med engang parti med barnets far og oppkonstruerte i samarbeid med han en masse dokumenter som tok sikte på å stemple meg som en tungt belastet rusmisbruker, noe jeg ikke er. Jeg er sykepleier i 100% stilling og jeg mener jeg tok meg av min datter etter god evne de seks årene jeg fikk ha henne. Seks års forfølgelse ble til sist umenneskelig og anonyme meldinger hvor motivene var andre årsaker, kom etterhvert, fordi deres nitidige forfølgelse ble godt kjent.
Name: synne
Email: synne_marie@hotmail.com
Date: 08 Aug 2004
Comments: hei takk for kjempefin info - mange opplysende artikler - er selv fostermor for et av barnebarna mine - men etter mye hardkjør, løyner, trenering av samvær med mor fra fosterhjemmet som broren til mitt f.barn bor i, har barnevernet og dette fosterhjemmet nå klart å ødelegge moren, altså min datter, psykisk. Dette går nå også utover barna ved at de ikke kan ha samvær med sin mor for tiden - mitt møte med barnevernet er uvirkelig.
Name: Kenny Wennborg
Email: heatseeker@kinnet.nu
Date: 29 Aug 2004
Comments: En götene sida under uppbyggning med länk till er
http://www.gotenebynight.se/index.htm
Name: JHS
Email: jhsoerensen.post.tele.dk
Date: 07 Sep 2004
Comments: Vas om incest Av Marianne Haslev Skånland.
Vil man vide mere om hvordan incest bruges af advokater og andre såkaldte problemløserer, kan jeg anbefale jer at se den Danske dokumentar film "Farvel far" der var optaget med skjulte optagelser. Den afslørede hvordan incest bruges, for at optrappe konfliktet på børns bekostning. Sådan foregår det også i landene omkring os. Myndighederne prøvede at stoppe den. Hvorfor ???? Børn er pengemaskiner! Mvh. www.haandvasken.dk Filmen er nu oversat til Engelsk og kan hentes på www.borgerdebat.dk i tråden "Goodbye daddy".

Name: Leif Bjørkli
Email:
leifbjo@start.no
Date: 04 Oct 2004
Comments: Hallo
Topp nettsted dere har virkelig fått det til, tror det er på tide at noe blir gjort mot bv og deres lakeier.
Men vi har et stort problem, media skriver det de vil og folk tror heller på media enn på oss som har følt terroren fra bv på kroppen.
Håper dere fortsetter med kampen mot bv på disse sidene. Det er interessant lesing. Leif
 


Name:
En hilsen fra ei som bryr seg
Email:
Date: 05 Oct 2004
Comments: Jeg sitter og leser innleggene og blir så fylt av forakt for disse menneskene som tror de er en slags gud. Hvem kan si seg bedre eller mer egnet enn andre til lå ta seg av barn? Barnevern handler tydelig vis ikke om å verne om barnet, men om å frakte
barnet bort i fra det eneste trygge de vet om foreldrene. Hvorfor kan de ikke prøve å hjelpe hele familien, slik at barnet kan få en flott start på livet sammen med biologisk mor eller far, i stedet for en usikker framtid på en institusjon langt borte fra mamma og pappa. All verdens penger eller utdannelse kan på ingen måte gi den kjærligheten som ble skapt mellom mor og barn da det ble unnfanget.
Til alle dere som sitter der ute og sloss mot et stort og mektig system, husk at dere er verdifulle og at det er mange som kjemper sammen med dere.
 

Name:
Per Steinar Sørå
Email:
pstei-s@online.no
Date:
11 Oct 2004
Comments:
Jeg ble ganske ung plassert i Barnehjem og hos fosterforeldre. Bergen kommune kunne gå ut med påstand om at jeg var åndssvak og plasserte meg på dertil "egnet sted." Jeg fikk en simpel erstatning av den norske stat. Bergen kommune vil ikke gi meg et rødt øre og grunnen er at jeg var plassert utenfor kommunens geografiske grenser. Ansvarsbevistheten hos det offentlige er lav. Menneskerettighetene er blitt brutt på det groveste. Her bør menneskerettighetsorganisasjonene komme på banen og følge med. Har den norske stat skrevet under på FNs menneskerettighetserkløring, kan ikke en eller flere kommuner sette seg over Storting og Regjering, men dette har Bergen kommune.
 

Name:
Hans
Email:
linnmfoss@hotmail.com
Date:
11 Oct 2004
Comments: 
Hei Barnasrett.
Jeg synes deres side er litt for preget av alle de negative følelsene til foreldre som føler seg forutrettet av barnevernet, dette er følelser som også er med på å ødlegge for et godt samarbeid med barnevernet. Hvorfor har dere konsentrasjonen rettet mot alle de negative vedtakene i barnevernet og ikke også mot det positive som barnevernet gjør ute i samfunnet?
Når jeg leser innleggene i deres gjestebok, aner jeg kanskje mye frustrasjon ute blant de som har hatt ulike problemer med barnevernet.
 

Name: ola amundsen
Email: ol-amun@online.no
Date: 11 Oct 2004
Comments: Jeg synes nettsiden deres åpenbart utelater å se barns rettigheter fra flere sider. Jeg synes barnevernet gjør en glimrende jobb, og har slett ikke inntrykk av at de ønsker å gjøre noe annet enn hva som er til beste for barnet. Tvert imot vet jeg de har svært strenge kriterier for når de blir nødt til å ta omsorg for et barn, der foreldrene ikke er barnets beste oppvekstalternativ. Enkelte forskningslinker er kritisert for å være fullstendig uholdbare forskningsresultater, så vær obs med å tolke disse for bokstavelig.
 

Name:
Jorunn Nilsen
Email:
fam_rettigheter@yahoo.no
Date:
24 Oct 2004
Comments: 
Norge - verdensmestre i brudd på Menneskerettighetene!
I mer enn femti år har Norge holdt på med å bryte menneskerettighetene når det gjelder familiers rett til selv å oppfostre sine egne barn.
Jeg skjemmes av at min egen yrkesgruppe begår overgrep mot både familier og ikke minst mot rundt 50.000 barn i Norge hvert år.
I min familie har barnevern og deres politiektefeller gått helt over styr.
MORD HAR SKJEDD I KJØLEVANNET AV SAKEN. OFFERET ER EGIL TOSTRUP BRAATHEN, SOM LIGNET BARNETS FAR. FAR BLE TRUET SAMME STED FIRE GANGER.
Barnebarnet mitt Morten F. 11 år har vært utsatt for seksuelle overgrep i fosterhjemmet, samt blitt tvangssendt rundt hele Norge for at familien ikke skal hente ham, og for at han ikke skal vitne mot fosterforeldrene og barnevernet.
Siste er at han har vært plassert under Kongsberg/Blefjell barne- og ungdomspsykiatriske avdeling. Barnet er spansk statsborger og har bodd sammen med sin farmor og sin far i hele livet inntil politi og innleide folk fra Nopsyko i Oslo slo til under barnets ferie i Norge.
Han har vært utsatt for mishandling i både BRINKEN BARNEHJEM OG I BERGLUND BARNEPSYKIATRISKE AVDELING I TROMS. MYNDIGHETEN HAR NEKTET UTGIVELSE AV TVANGSPROTOKOLLER, DE HAR IKKE HATT LOVLIGE LEGEUTTALELSER I HENHOLD LOV OM PSYKISK HELSEVERN.
Det har vært brukt bekjente og nettverk innen politietat og barnevern hele veien i alle instanser, folk har flyttet seg som dominobrikker for å sikre at informasjon om barnet og torturen han har vært igjennom lekker ut. Hos Fylkesmannen i Troms inntok tidligere politi Solvi Melum saksbehandler-rollen og selvklart nektet hun innsyn, fordi barnet hadde vært utsatt for misbruk i en politimanns familie. Politimannens familie utstedte blant annet falskt pass til barnet for at de kunne dra ham med seg til Tyrkia i 2001. Til tross for at faren flyttet til Spania i mars 2000 med barnet lovlig og i full enighet med mor, fortsetter Norge å bryte menneskerettighetene mot Morten F.
Jeg har lest om Adele-saken og ser at Norske advokater som Signe Moland lurte moren inn til Norsk rett til tross for at hun vant i Strasbourg. Advokaten skulle kun ha krevd barnet utlevert, det finnes nemlig regler på at den Norske Stat skulle ha vært ilagt tvangsbot fra HAAG DOMSTOLEN.
Morten F. har vært spansk statsborger hele livet og det har også barnefaren, som har foreldreansvaret. I praksis kan hvem som helst hente ham ut av Norge. Han er etterlyst ved interpol i hele Europa, noe Norge gir fullstendig blaffen i. Han er etterlyst i Amerika også. Vi har informert United Nation om hvordan Norsk "barnevern" terroriserer familier og sprer løgner for å fjerne barn fra biologiske familier, for at deres bekjente skal tjene grovt på disse barna.
 

Name:
jente 14
Email:
Date:
01 Nov 2004
Comments:
heisann!
Nyttig side, må jeg si;)
Men jeg fant ikke noe informasjon om eventuelle barnehjem i Tromsø? Finnes det i det hele tatt? Vææær så snill å hjelp meg med dette:)
 

Name: Bjørn Mæhla
Email:
b-maehla@frisurf.no
Date:
07 Nov 2004
Comments:
Erstatningssak mot Bergen kommune.
Har lest litt om dette.. kan jo være lurt å bytte advokat til ankesaken kommer opp i lagmannsretten.. (barnehjemsbarn).. Vennlig hilsen Bjørn  http://home.no.net/bjormahl
 

Name:
Janne Lie
Email:
jann-lie@online.no
Date:
11 Nov 2004
Comments:
Barnevernets grå side
Jeg søkte hjelp frivillig hos barnevernet fordi jeg slet med sykdom og fordi jeg som enslig forsørger trengte enkelte tiltak. Barnevernet endte opp med å ville ta min datter fra meg og mente at jeg skulle få tilbringe vel en time i mnd under tilsyn med min datter. jeg vanskjøttet henne uten at noen kunne fortelle meg hvordan. Jeg hadde støtte av så utrolig mange rundt meg både innenfor og utenfor barnevern samt barnehage ol. Barnevernet startet et sant helvete for meg. Det at min datter var utadvendt og blid var feil... hun burde vise tegn til det motsatte mente barnevernet. feil var det også at leiligheten min var så liten, men noe økonomisk hjelp til større leilighet fikk jeg ikke. Hele saken var utrolig syk og har hatt store konsekvenser i mitt liv. Jeg tok fram klørne og bestemte meg for å kjempe. Byens beste advokat etter min mening ble hentet inn, jeg gikk til lokalavisen og ellers andre tiltak. Tre uker før fylkesnemnda pratet jeg med barnevernet. De stod like steilt. Datteren min var vanskjøttet og jeg var for ustabil. Fryktelig rart da de en uke før fylkesnemnda ringte og sa de hadde trukket hele saken....jeg var jo nå blitt så stabil og frisk!!!! For det første er det vel ikke mulig at jeg bare på så kort tid plutselig skulle kunne bli så stabil og frisk som de da mente jeg var blitt??? En bedre forklaring fikk jeg ikke. Dette er to år siden. Dette er etter min og andres oppfatning en utrolig maktdemonstrasjon fra barnevernet. det rotet de var med å start ønsker de ikke å være med å rydde opp i... de har henlagt saken og nå blir jeg nektet all hjelp selv om jeg så sårt hadde trengt det i perioder for å kunne få den behandling jeg trenger. Janne
 

Name:
Janne Lie
Email:
jann-lie@online.no
Date:
11 Nov 2004
Comments:
Trenger flere som Marianne!
Selv har jeg enda tro på at noen innenfor barnevernet gjør det de kan for å hjelpe en familie... men det finnes dessverre for mange som gjør det motsatte. Dette har jeg smertefullt erfart. Da blir vi små mus rundt alle rottene. Gjør barnevernet feil skjuler de seg etterpå og slipper å gjøre opp for seg. Klientene må da selv ta oppvasken med å rydde opp noe som er en enorm belastning for mange. Slik var det i min situasjon og enda kan jeg være bitter... først og fremst fordi jeg enda sliter med ettervirkninger barnevernssaken pådro meg. Janne Lie
 

Name:
Knut Enebakk
Email:
knut.enebakk@chello.no
Date:
13 Nov 2004

Comments:
Barnevernet - Urettferdighet - Stortingsvalg
Det er flere av oss som har opplevd mye urettferdig smerte fra barnevernets side. Hvem er så utgangspunktet for at barnevernet er slik? De kan jo ikke bare ta seg til rette slik de gjør, uten at de har noen i ryggen! På Stortinget blir lovene til og der sitter det 155 kvinner og menn og disse menneskene skal representere befolkningen her i landet. Neste år er det valg. Derfor vil jeg anbefale flest mulig om å stemme ved valget 2005. For det må en lovendring til. Det er på Stortinget at forslag til en ny lov eller lovendring blir foreslått. Blir det flertall for f. eks. en lovendring av barnevernloven, så sendes det videre til Regjeringen som så har som oppgave å iverksette den nye loven.
Nå har vi opplevd mye vondt fra barnevernets side. Vi vil ikke ha det slik. Da må vi få til en lovendring. Vi må stemme inn politikere på Stortinget som vi vil ha. Personlig er jeg ikke i tvil om at Fremskrittspartiet må bli sterkest mulig og helst danne regjering.
Karin Woldseth i Fremskrittspartiet har sagt til meg i en telefonsamtale at hun vil bli familieminister. Vi må gjøre vårt for at det skal skje.
For en tid tilbake sendte jeg email til 30 stortingsrepresentanter i aktuelle komiteer på Stortinget, hvor jeg opplyste om min smertefulle erfaring med barnevernet. Det var bare fire representanter som svarte på dette, nemlig to fra Kristelig Folkeparti og to fra Fremskrittspartiet. Disse fire gav uttrykk for at barnevernet hadde oppført seg forferdelig når det som her hadde vært sykdom i familien. Ellers var kommentaren fra Fremskrittspartiet at "Stalinismen lever i beste velgående i Norge i ly av barnevernet. Få bort barnevernet". Kristelig Folkeparti sin representant svarte bl. a. hun "håper at dere får barnet hjem igjen".
Nå er det slik at Laila Dåvøy er øverste sjef for barnevernet i Norge, da hun er barne- og familieminister. Hun representerer Kristelig Folkeparti og skulle ha preget barnevernet på en mye mer aktverdig måte enn det vi har sett. Når vi har en barnevernlov som innebærer at det benyttes løgn og sterke uttrykksmåter, så skulle Laila Dåvøy vite at det er et bud som heter at "Du skal ikke lyve" fordi at hun tilhører et parti som kaller seg kristent og også dette med nestekjærlighet burde prege det departementet hun er sjef for. Som jeg ser det, så vanærer Laila Dåvøy kristendommen, med den politikken hun fører, overfor mange barn og foreldre her i landet, fordi hun tilhører et parti som kaller seg kristent, som altså er et ord som mange mennesker forbinder med nestekjærlighet.
Ved neste års valg vil jeg stemme Fremskrittspartiet, som er det eneste partiet som kan endre barnevernloven. Det er det klokeste valget vi kan gjøre, dersom vi vil at barnevernet skal miste makta.
Med alle gode ønsker
Knut Enebakk
 

Name:
Per Steinar Sørå
Email:
pstei-s@online.no
Date:
14 Nov 2004
Comments:
Det er fremmet forslag om at billighetserstatningen skal økes til 500 000 kr. og landsdekkende gransking skal vi frasi oss. Dette er ikke akseptabelt. Taperforeningen går inn for dette?? Vi har ikke blitt forespurt. Jeg ser på dette som dobbeltmoral fra regjeringens side. Dette er et grovt brudd på menneskerettighetene at menneskerettighetsorganisasjoner må inn i bildet.
 

Name:
Geir Kvale
Email:
gkvale@broadpark.no
Date:
27 Nov 2004
Comments:
Hei dere. Jeg må bare få si en ting. Måten barnevernet har behandlet Svanhild-saken på er både skremmende og sårende. Vil aldri glemme dette. Trodde virkelig vi skulle bli spart for slikt i dagens samfunn. Har selv dårlig erfaring med barnevernet men ingenting kan måle seg med denne spesielle saken. Det finnes forresten mange måter for intelligens. Har barnevernet testet sin egen IQ forresten? Tror ærlig talt ikke det. Man kan vel gjerne ikke vente at våre folkevalgte skal gripe inn da disse er korrupt nok fra før. Nei håper vi blir kvitt dette utyske en gang for alle. Tenk på barna.
Hilsen en skuffet
 

Name:
Hege
Email:
Date:
07 Dec 2004
Comments:
Tvillinger blir splittet!
Barnevernet i Sandefjord har tatt en avgjørelse jeg som pårørende gjerne vil ha svar på. Min søster mistet for en stund siden omsorgsretten til mine to
tantebarn. Dette fordi retten mente at hun i fremtiden ikke kom til å klare å håndtere dem. De er tvillinger og ble etter en periode på kortidsinstitusjon flyttet i samme fosterhjem. Dette ble bestemt ettersom de var sterkt knyttet til hverandre. Fosterhjemmet klarte imidlertid ikke å håndtere gutten. Han ble dermed sendt tilbake til institusjonen. Nå er det imidlertid funnet et nytt hjem for gutten, til tross for at det er ble bestemt at tvillingene ikke skulle bo hver for seg.
Gutten fikk for en uke siden beskjed fra barnevernet om at han kunne komme til bestemoren og bestefaren for å feire julaften. I dag fikk søsteren beskjed om at hun måtte være hos fosterforeldrene. Dette til tross for at jenta som er elleve år, har gitt et sterkt uttrykk for at hun ønsker å feire jul med sin bror og sin familie som hun er sterkt knyttet til.
Og jeg spør meg. Jobber ikke barnevernet for at barna? Gi meg en god grunn til at denne jenta ikke kan være med familien denne ene dagen i året. For det er jo ingen selvfølge at hun kan være med sin bror til neste år. Selv om dette har vært en forferdelig trist sak for oss pårørende har vi klamret oss fast til at over tid kommer barna til å slå seg til ro i fosterhjem og at vi da kan se frem til en lysere hverdag for alle, fremfor alt barna. Men vi opplever gang på gang at
barnevernet tar avgjørelser som virker mer opprivende enn hva de er til hjelp.
Hvordan forklare en jente på elleve år at hun ikke kan feire jul med dem hun er glade i?? Det er det INGEN som hjelper oss med. Men når barnevernet står fast i problemer da ringer de oss. La meg få påpeke at jeg er opprørt på jentas vegne. Hadde hun ønsket å feire julaften i fosterhjemmet ville jeg selvfølgelig at hun skulle ha gjort det. Jeg ønsker meg av hele mitt hjerte at disse barna skal ha det bra. Det er alt jeg vil. Men det er så vanskelig å bli hørt. Hva kan man gjøre i en slik situasjon ?
 

Name:
Janne Lie
Email:
jann-lie@online.no
Date:
10 Dec 2004
Comments:
Svar til saken Tvillinger blir splittet.
Kjære pårørende....til deg og andre du enn måtte ha rundt deg er det bare til å si: STÅ PÅ !For det første reagerer jeg på at barnevernet har besluttet at barnas mor ikke i fremtiden vil kunne ta seg av barna.. vel som du kanskje har lest var det også tilfelle i min sak.. De tok feil og trakk saken og barnevernet ser ikke ut til å ha lært noe av de feila de gjør og har gjort. Har alle hjelpemidler her vært brukt?? Har mor fått kyndig hjelp til sine egne behov som evt ville gjort henne i stand til omsorg?? Har noen av dere ønsket omsorg for barna?? Har barnevernet overveid å skaffe barna ett nytt hjem hvor også barna får være med på prosessen osv.. Det er viktig som pårørende å lage seg en liste over det en ønsker svar på evt rådføre seg med andre som er nøytrale i forhold til barnevern som advokat, helsesøster i annen kommune, leger, lærer ol. Jeg tror ikke det å splitte disse ungene vil være en i det hele tatt tenkelig løsning. Det må da være noen som har kapasitet til begge og som er i stand til å da hjelpe denne gutten med det han måtte slite med. Når en føder et barn så tar en med seg all bagasje dette barnet i framtiden skaffer seg... Vi skal ikke kaste et barn fordi vi møter motstand. Gjør vi det så mener jeg vi ikke er egnet til en slik rolle. Nei.. for meg virker det som du har omsorg og jeg håper du får en del gode svar. Dessverre er det slik at denne siden ikke ser ut til å overrennes
av innlegg. Tror ikke så alt for mange er kjent med at vi har denne muligheten til å sammen veksle erfaringer. Janne, Stavanger.