Noen artikler vedrørende professor Eva Lundgrens forskning
- av relevans for spørsmål som kjønnskrig, ekstrem-feminisme, terapi, fortrengte minner, rituelle og andre sexovergrep, Bjugn-saken.Høsten 2005 er det blitt atskillig oppstyr rundt den norskfødte professor Eva Lundgren som er ansatt ved Uppsala Universitet, utløst av tv-programmer om forhold rundt krisesenter-bevegelsen i Sverige.


Jakter på hekser
Brian P. Levack regnes som verdens ledende ekspert på hekseforfølgelsene i tidlig moderne tid. - I det som minner om hekseforfølgelser i dag, nemlig jakten på satanister som angivelig ofrer barn, finnes det like ville overdrivelser. I en politi-workshop i Utah på 1990-tallet ble det hevdet at 50 000 barn ble drept av satanister årlig. Dette er mer enn alle drapene i USA i løpet av et år! - Når man så spør hvor barnelikene blir av, blir det hevdet at de blir spist. - Sekularisterte feminister som den svensk-norske professoren Eva Lundgren har spredd lignende historier her i Skandinavia. Og det etter at disse påstandene var blitt diskreditert i både USA og Storbritannia. Av Didrik Søderlind. (forskning.no 10.03.06)

Heksejakt i moderne tid
I 1990 ble 16 barn i Rochdale i England tatt fra hjemmene sine etter anklager om at foreldrene var djeveldyrkere. Nå går barna til sak for å få oppreisning. - Dette viser noen konsekvensene av ideer som blant annet Eva Lundgren har gått i bresjen for her i Norge, sier førsteamanuensis Asbjørn Dyrendal ved NTNU. (forskning.no 02.02.06)

Kjønnskrigen og Eva Lundgren
Av Asbjørn Dyrendal. (Forskning, juni 2005)
"... Mindre vennlige røster har kalt dette for ”hjernevask” på grunn av suggestive spørreteknikker, belønning for å si "det rette" og utilbørlig press til konformitet med forventninger. 
I praksis har det å "virkeliggjøre" ofte betydd at man har satt likhetstegn mellom anklage og skyld - Forestillingene og praksisene som førte til uføret i Bjugn og de rettsskandaler den pensjonerte dommeren Trygve Lange-Nilsen har avdekket var både vanligere og gjorde større skade i enkeltmenneskers liv."

Er Evas Lundgrens forskning en bløff?
(Magasinet – Dagbladets helgemagasin 07.12.05)

Kjönskriget - Kjønnskamp
Ekstrem feminisme brer om seg med godt rotfeste i krisesenterbevegelsen. Svensk TV har laget en dokumentar om hvor langt svenske ekstremfeminister og deres norske medhjelpere har gått. Du kan se dokumentaren her.

Satanic Ritual Abuse
Contents: Prevalence, Historical Origins, Modern Times, Specific Cases. Questioning children, Hypnosis and false memories, Popular culture, Literature, Parallelse to Alien Abduction, See also, References, External links. (Fra Wikipedia)