Barn og unge flykter fra institusjoner og fosterhjem

 

Samlemapper:

Jente forsvunnet fra Ungplan-institusjon, men barnevernet tar ikke ansvar
Den 14-årige jenta ble tatt fra faren og plassert på Aleris Ungplan-institusjonen Nygrenda Gård i Grimstad. I følge barnevernsleder Unni Berven i Ullensaker ble dette gjort fordi barnevernet mente at 14-åringen trengte "noe mer og noe annet". På barnevernsinstitusjonen kom jenta i kontakt med narkotikamiljøer. Nå er hun på rømmen, og mens faren fortviler over at ingenting blir gjort for å finne henne fraskriver barnevernet seg ansvar for å lete etter henne.

 

Enkeltartikler:

Niåring tatt hånd om av politiet
Den ni år gamle gutten som har vært savnet siden tirsdag morgen er funnet i god behold. Tre politipatruljer var i gang med letingen da den tysktalende gutten, som bor i fosterhjem, ble funnet. (Gudbrandsdølen Dagningen 21.07.09)

Gjengangere stikker fra institusjonene
– Mitt inntrykk er at det ikke er uvanlig at noen forsvinner og vi ser ganske ofte på loggen at noen er savnet fra slike institusjoner, sier politistasjonssjef i Risør, Odd Holum. Ifølge tall som fvntv har innhentet fra politiet har det vært 100-120 tilfeller der ungdommer har rømt eller forsvunnet fra barnevernsinstitusjoner på Sørlandet hittil i år. (Fædrelandsvennen 12.05.09)

Trøtt rømling (14) tatt i stjålet bil - andre gang på to uker
Barnevernrømlingens ville ferd i en stjålet bil endte i politiets felle for to uker siden. I natt ble han tatt igjen. (VG 12.05.09)

17-åring på rømmen slo seg vrang
Oppførte seg truende mot ansatte i barnevernet. (Haugesunds Avis 05.05.09)

Rømte hele tiden
Voksenpsykiatrien passet dårlig for den 15 år gamle jenta, men de klarte en ting barnevernet ikke fikk til: Å hindre henne i å rømme. (Varden 04.05.09)

Etterlyser ikke barn på rømmen
Politiet kritiserer flere barnevernsinstitusjoner som ikke melder fra om barn som rømmer. (Nettavisen 04.02.09)

- Vil ikke lete etter rømte barn
Politiet frykter at banevernsinstitusjoner bevisst unnlater å lete etter rømte barn. (Nrk Østlandssendingen 19.01.09)

Har rømt mange ganger
Den brannsiktede 16-åringen som forrige uke rømte fra barnevernet, har rømt mange ganger tidligere. (Drammenes Tidende 12.12.08)

Brannstifter på rømmen
Han har tilstått at han sto bak brannene, og sagt at han tente på fordi han var forbannet på barnevernet. Han har mot egen vilje vært under barnevernets omsorg i flere år. (Drammens Tidende 11.12.08)

Leter etter rømte barnevernsbarn
Leder for barnevernet i Haugesund, Liv Kjersti Kvalevaag innrømmer at de har store problemer med ungdom som rømmer. (Nrk Haugaland 09.12.08)

- Gjeng amok etter rømming
Flere ungdommer pågrepet i dramatisk politiaksjon. (Nettavisen 03.11.08)

17-åring på rømmen stjal tre biler
17-åringen var under barnevernets ansvar, men stakk av gjennom et åpent vindu. Ingen merket han var borte. (Bergensavisen 01.10.08)

Gutt (16) til rette i Sverige
To 16-åringer har vært savnet i vårt politidistrikt. Én av dem har nå kommet til rette i Sverige. (Aftenbladet 30.09.08)

Kolliderte med stjålet bil
Fire ungdommer under 18 år fra en barnevernsinstitusjon satt i bilen som natt til onsdag kolliderte ved Arendal. (Aftenposten 07.05.08)

12-åring var sjåfør i stjålet bil
Fem barn på rømmen fra institusjon i Skien i stjålet bil ble tirsdag kveld stoppet av politiet i Follo i Oslofjordtunnelen (Østlandsposten 27.02.08)

Funnet etter et døgn
En 15 år gammel gutt ble torsdag ettermiddag stoppet i Steinkjer. Da hadde han vært på rømmen i en stjålen bil i et døgn. (Adresseavisen 18.01.08)

Gutter stjal bil på barevernsinstitusjon
Politiet ble før midnatt bedt om å komme til en barnevernsinstitusjon på Gausel. En av klientene laget bråk og betjeningen klarte ikke å roe ham ned. Men før politiet nådde stedet hadde klienten stukket av i bil sammen med en kamerat. (StavangerAvisen 38.11.07)

Har du sett Zandra?
Den norsk-filippinske jenta Zandra Perez Reppe (17) har rømt fra en barnevernsinstitusjon i Sør-Trøndelag. Zandra Perez Reppe har også rømt fra barnevernsinstitusjonen tidligere. (Adresseavisen 07.09.07)

Savnet siden 9. mai
Norsk-filipinske Zandra Perez Reppe (16) etterlyses over hele landet. Hun rømte fra en barnevernsinstitusjon i Sør-Trøndelag 9. mai. (Nettavisen 25.05.07)

Berserk på institusjon
16-åringen stakk av fra barnevernsinstitusjonen. Etter å ha blitt kjørt tilbake av politiet, gikk han amok. (Bergens Tidende 03.04.07)

13-åring sporløst forsvunnet
En 13 år gammel gutt fra Drammen er meldt savnet etter at han forsvant sporløst fra en akuttinstitusjon for barn og unge i Vestfold. (Drammens Tidende 21.03.07)

16-åring rømte - igjen
Da barnevernet skulle frakte den 16 år gamle gutten tilbake til institusjonen han hadde rømt fra, åpnet han bildøren og stakk av igjen. (Nrk Rogaland/Haugaland 16.03.07)

Tatt med håndvåpen
En gutt (16) ble natt til i dag pågrepet ved Stadion i Haugesund med et ladd gassvåpen i bilen. Gutten hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon på Nord-Vestlandet. (Haugesunds Avis 15.03.07)

17-årig jente på biljakt
Ei jente på 17 år ble pågrep av politiet etter en biljakt onsdag ettermiddag. Jenta er hjemmehørende på en barnevernsinstitusjon i Tønsberg. (Tønsbergs Blad 14.03.07)

Rømmer
Tall fra Barnevernvakta viser at 180 ungdommer rømte fra den institusjonen de var plassert på i perioden januar til oktober 2006. (Nordstrands Blad 15.02.07)

Sporer opp rømlinger
I samarbeid med politiet har Barnevernvakten kartlagt ungdommenes rømninger. Aftenposten har fått tilgang til statistikken, som viser at 180 ungdommer, de fleste fra Oslo, rømte hele 759 ganger fra barnevernsinstitusjoner og fosterhjem i Oslo og omegn i fjor. (Aftenposten 06.02.07)

180 ungdommer på rømmen i Oslo i fjor
180 ungdommer rømte hele 759 ganger fra barnevernsinstitusjoner og fosterhjem i Oslo og omegn i fjor. Det viser statistikk fra Barnevernvakten. (VG 06.02.07)

Barn på rømmen stjal dyr båt
To 16 år gamle gutter fra Bergen ble fredag kveld pågrepet av politiet på Karmøy. Da hadde de vært på rømmen fra hver sin barnevernsinstitusjon siden onsdag. (Haugesunds Avis 20.01.07)

Jente (14) savnet i Orkdal
Ida Kristine Dahlø, 14 år, er savnet fra en barnehjemsinstitusjon i Orkdal. (Adresseavisen 10.01.07)

Rømlinger tatt på toget
Politiet i Sarpsborg pågrep i morges to 17 år gamle gutter som var på rømmen fra en barnevernsinstitusjon på Eidsvold. (Sarpsborg 02.01.07)

Sviktet ungdom
- Hvorfor rømmer så mange ungdommer fra barnehjemsinstitusjonene hvis det ikke hadde vært fordi det foregår en stor omsorgssvikt der de er, en svikt som medfører at mange av disse ender opp som kriminelle eller stoffmisbrukere? - Omsorgssvikt i fosterfamilier skjer stadig vekk. Av Lise Tollefsen Slembe, ansvarlig leder for HULK. (Bergens Tidende 09.10.06)

Stjal bil fra institusjon
Tre ungdommer ved en barnevernsinstitusjon i Borre var på utflukt i institusjonens bil natt til onsdag. (Tønsberg Blad 20.09.06)

Tatt i narkoaksjon
To av de seks guttene som ble pågrepet var 15 og 17 år og hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon. Alle seks ungdommene er fra Vestfold. (Sandefjords Blad 26.04.06)

To 17-åringer på rømmen tatt
To ungdommer, en gutt og ei jente, var på rømmen fra hver sin barnevernsinstitusjon. Ferden endte i Skåredalen. Gutten har vært etterlyst fra en barnevernsinstitusjon siden mandag. (Haugesunds Avis 26.04.06)

Druknet etter tur med danskebåten
17-åringen hadde rømt fra en privat barnevernsinstitusjon da han reiste til Danmark. (P4 19.04.06)

Mange unge på rømmen
- Flere ungdommer fra institusjonene blir borte regelmessig. En og samme ungdom kan bli meldt savnet både 10 og 15 ganger i løpet av et år. Ungdommer rømmer ofte til hjemstedet der de kommer fra, sier politimannen. (Øyene 18.04.06)

Etterlyser tilbud til unge
I fjor fikk politiet 541 meldinger om ungdommer på rømmen i Hordaland. De høye rømningstallene bekymrer politiet, som etterlyser et tilbud for ungdommene som er tyngst belastet. En 16-åring sitter fengslet i Bergen, tiltalt for vold, trusler og ildspåsettelse. Ingen institusjoner klarer å håndtere ham. 16-åringen er tiltalt for vold, trusler, skadeverk, bil- og mopedtyverier, ildspåsettelse, kjøp av narkotika og kjøring i påvirket tilstand. Samtlige av forholdene er begått etter at han flyttet på institusjon for ett år siden. - Når du kommer inn på en institusjon føler du at du gir faen i alt som skjer rundt deg. Du tenker at det ikke er noe håp. Det er litt vanskelig å forklare, men det er tungt for en person som er vant med å bo hos familien å havne på institusjon, sier han. (Bergens Tidende 18.02.06)

Forskere: - Må godta rømning
- Lukkede institusjoner er det eneste som virkelig hjelper mot rømning. Men det gjør det vanskeligere å få til en varig endring i atferden, mener psykolog Tore Andreassen. (Bergens Tidende 18.02.06)

- Dette må vi ta på alvor
- Barnevernsinstitusjoner skal ikke være fengsler. Hvis ungdom driver med omfattende kriminalitet, blir det et spørsmål om barnevernet er det riktige tilbudet for dem. (Bergens Tidende 18.02.06)

13-åring prøvde å rane fem
(Tv2 Nettavisen 10.02.06). 13-åring på stadig flukt fra barnevernet forsøkte i går å rane fem personer i Bergensområdet.

Tenåringer truet med kniv
To 16 år gamle jenter ved en barnevernsinstitusjon i Meldal truet seg ut av institusjonen med kniv fredag kveld. (Adresseavisen 06.02.05)

Gutt (16) krasjet med politibil
På rømmen fra barnevernsinstitusjonen han bodde på krasjet 16-åringen med en politibil.  - Vi opplever til stadighet at noen stikker av fra barnevernsinstitusjoner, sier operasjonsleder Rune Hollekim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt. (VG 24.10.04)

Omsorgsarbeider brakk 14-årings arm
En gutt (14) brakk armen etter et basketak med en omsorgsarbeider. Nå er gutten på rømmen fra barnevernet. (Dagbladet 11.05.04)

14-årig jente angrep barnevernsarbeider med kniv
14-åringen stakk sosialarbeideren i halsen med kniv da hun ble hentet fra moren etter permisjon. (15.04.04)