Straff anvendt mot barn, foreldre og hjelpere ved flukt fra barnevernet
 


Samlemapper:

Henninen-saken
Det er sjokkerende og avslørende at en mor kan bli fengslet og tiltalt for å hjelpe barnet sitt bort fra en barnevernsinstitusjon, en institusjon barnet selv har forlatt. Skal man akseptere at det å hjelpe sitt eget barn på denne måten kan betegnes som "bortføring", må man samtidig akseptere at barn er statens eiendom, slik barn var statens eiendom i kommunistiske land og også i Nazi-Tyskland. - Den som hjelper sitt barn bort fra barnevernets "omsorg" blir behandlet som en kriminell, fengslet og tiltalt. Red.

Tidligere stortingspolitiker bortførte egne barn
Den tidligere stortingspolitikeren søkte hjelp hos barnevernet da hun var i en vanskelig livssituasjon. Da barnevernet ville skille søsknene, tok kvinnen barna med og reiste ut av landet. Etter to år ble de funnet, og kvinnen arrestert. (Samlemappe 09.07.04 - 12.04.05)

Mamma kidnappet barna sine
Bodø: kvinnen var fratatt barna sine under påstand om omsorgssvikt. Da barna besøkte sin mormor, hentet kvinnen barna sine og søkte tilflukt på krisesenter. (Samlemappe 21.11.04 - 23.11.04)

Somalisk par: til retten for å få hjem sønnen sin
Den somaliske kvinnen truet til seg den 14 måneder gamle sønnen sin fra barnevernet. (Ringerikes Blad) (Samlemappe 11.02.04 - 01.12.04)

Far tiltalt for å ha ”bortført” datteren (16)
Denne pappaen er tiltalt fordi han ikke tvangskjørte datteren (16) tilbake til barnehjemmet hun rømte fra. (Samlemappe 19.02.04 - 27.02.04)

"Stjal" datter fra politi og barnevern
Midt i skoletimen slo politiet til - etter at barnevernet hadde fattet akuttvedtak - og dro den hylende 12-åringen med som for å plassere henne på barnehjem. Da slo foreldrene og stemoren til. Jenta ble ført bort til hemmelig sted, i skjul for barnevernet og politiet. (Samlemappe 22.10.03 - 23.10.03)

2-åring "bortført" av mamma
Den 36-årige kvinnen reiste til Grenlands-området for å hente hjem sin toårige datter, som var blitt plassert i et beredskapshjem der etter at kvinnen var blitt fratatt omsorgsretten for barnet. (Samlemappe 30.01.03)

 

Enkeltartikler:

Sønnen rømte – moren ble dømt
Sønnen ville ikke være i barnevernsinstitusjonen og rømte til Tyskland. Nå er guttens mor, en 43 år gammel Tønsberg-kvinne, straffet med betinget fengsel i 120 dager for å ha unndratt gutten fra barnevernets omsorg. (Tønsbergs Blad 04.06.09)

Dømt for å ha bortført sin egen sønn
I to måneder var Sarpsborg-kvinnen i 30-årene på flukt fra barnevern og politi med sin egen sønn. Nå må hun i fengsel. (Sarpsborg Arbeiderblad 22.06.09)

- Helt feil med fengselsstraff
Sarpsborg-kvinnens forsvarer, advokat Harald Otterstad, er lite fornøyd med at Sarpsborg tingrett sender hans klient i fengsel. - Dette er en kvinne som har utført handlinger etter det hun mener er til beste for sin egen sønn. Derfor blir det helt feil at hun – i tillegg til den belastningen der er å bli fratatt sitt eget barn – også må sone en fengselsstraff. Her kunne dommerne gitt en betinget dom. (Sarpsborg Arbeiderblad 22.06.09)

Mormor risikerer fengsel
En mormor risikerer tre års fengsel dersom hun kjennes skyldig i å ha bortført sitt barnebarn. (Drammenes Tidende 12.12.08)

Ber om betinget fengsel for mor
Aktor Amund Sand krever bot og betinget fengsel for kvinnen (38) som rømte utenlands med barna for å unngå at barnevernet tok dem. (Adressa 09.12.08)

Risikerer fengsel for kidnapping
Et ektepar fra Sveio risikerer fengsel etter at de holdt døtrene på fem og åtte år skjult for barnevernet. Etter nesten ti måneder ble familien funnet og pågrepet på denne campingplassen i Sverige (Haugesunds Avis 06.11.08). Mer om saken.

Anmelder bestemora
Søgne kommune anmelder bestemora som bortførte sitt eget barnebarn. (Nrk Sørlandet 05.11.08)

Stakk frå barnevernet
Barnevernet skulle overta omsorga for dei to barna deira. Då stakk ekteparet av – med barna. (Hallingdølen 11.09.07)

Flukt, og hjelp til flukt, fra paradis straffes strengt
Her er altså en mor og en bestemor ARRESTERT for det som ganske åpenbart er HJELP til sitt barn/barnebarn. Av Marianne Haslev Skånland. (Redd Barna Våre 04.04.07)

Bortførte barna til kirkeasyl
– Jeg mener jeg hadde rett til å hente ungene, sa bodøkvinnen som for over to år siden bortførte sine to barn fra Bodø til kirkeasyl i Østfold. (Avisa Nordland 11.01.07)

Arrogant barnevern
- Innspill og forslag til andre løsninger enn det som barnevernerne selv klekker ut, blir feiet til side og overhodet ikke tatt hensyn til. Ledelsen avviser at Øvsttunsenteret er noe fengsel, men hva hendte da min datter stakk av? Jo, hun ble hentet tilbake i håndjern av politifolk. Av "16-åringens far". (Bergens Tidende 30.10.06)

Slo og spyttet på politiet
En 18 år gammel kvinne er dømt for blant annet å ha spyttet og slått polititjenestemenn da de tvang henne tilbake til barneverninstitusjonen hun hadde flyktet fra. Hun er nå dømt til 120 dagers fengsel. (Lindesnes Avis 13.02.06)

Skjulte 16-årig pike på flukt fra barnevernet
- Hun har hatt det utrolig vanskelig i fosterhjemmet. Vi har derfor vurdert dette som en nødrettssituasjon fordi jenta har vært så redd. (VG 02.06.04)

Avstraffelse av mennesker som hjelper tvangsfjernede barn
Hvorfor driver det offentlige straffe-forfølgning av dem som gir medmenneskelig hjelp barn som flykter fra barne"vernet"s terror? Av professor Marianne Haslev Skånland (24.10.01)